Mekana i hrskava uskršnja pogača: Recept koji ćete ponavljati iznova

0
2117
Foto: Youtube/printscreen/Igor the cook

Za kvasac: 1/4 pivskog kvasca; 1 supena kašika šećera; 1 supena kašika brašna; malo mleka.

Za testo: 500 gr brašna; 5 gr suvog kvasc; 1 supena kašika soli; 2 jaja; 250 ml toplog mleka; 50-100 ml ulja;250 gr margarina;

Za premaz: 1 jaje; malo susama; 1 supena kašika brašna

Priprema: Napravite kvasac. Pomešajte kvasac, malo tolog mleka, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Neka odstoji dok se ne podigne. Napravite testo. Dodajte brašno; suvi kvasac; Jaja; Pripremljeni kvasac; Toplo mleko. Zatim umesite testo, pa dodajte ulje i nastavite da mesite. Odmorite testo 10 minuta.

Pročitajte i  Kako su naši stari birali mesto za građenje kuće: Pažljivo su pratili povoljne i nepovoljne znake

Razvaljajte testo. Namažite listićima margarina. Preklopite testo i ostavite da odmori 10 minuta. Ponovite postupak još jednom. Ostavite testo na naraste još 10 minuta. Napravite nekom vatrostalnom posudom rupu za jaja, i obmotajte testo oko te posude.Premažite testo smesom od jaja, kašičice brašna i susama.Dodajte listiće margarina preko. Pecite u zagrejajnoj rerni 30 minuta na 200 C.

Pročitajte i  "Šta je priroda? Priroda je da smo Srbi": Izjava podgoričkog mališana pravi je hit na internetu

Igor the cook

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime