Министарка др Дарија Кисић и председник општине Мионица Бобан Јанковић посетили породицу Јаковљевић: Уручили вредне поклоне за нову кућу

0
64

Самохраној породици Јаковљевић у селу Попадић код Мионице министарка за социјалну заштиту Дарија Кисић Тепавчевић и председник општине Мионица Бобан Јанковић уручили су рачунаре и намештај, као поклон за усељење у нову кућу изграђену уз подршку општине и Владе.

Маријана Јаковљевић и њене две малолетне ћеркице, преселиле су се из трошне, 60 година старе куће, с бетонским подовима, напуклим плафонима и прозорима, у потпуно нову и модерно опремљену кућу од 80 квадрата. Јаковљевићима су нову кућу изградили општина Мионица и Влада Србије, преко Канцеларије за управљање  јавним улагањима. Градња и куће коштала је 2,5 милиона динара, а општина Мионица је обезбедила струју, воду и уредила пут.

– Захваљујем се Влади Републике Србије што подједнако води бригу о свим општинама у Србији, и својом одговорном социјалном политиком мисли о свим грађанима.

Потврда овога је и животна прича Маријане Јаковљевић из села Попадић која сада има сасвим нови живот, дијаметрално супротан од свега онога што је до сада проживела.

Pročitajte i  Важан дан за будуће школарце: Будући прваци у посети председнику општине Мионица

Одавде, испред ове нове куће која је поклон Владе Републике Србије, шаљемо поруку да је сваки грађанин подједнако важан за државне институције. Хуманост и солидарност су вредности које негујемо и ценимо.

Унапређење и развојем привреде који подстице Влада на локалном нивоу, наша општина је добила прилику да кроз инвестиције и нова радна места стане раме уз раме са развијеним општинама и тако унапреди положај и квалитет живота грађана Мионице.

Мионица иде набоље! Мионица је на путу будућности!– рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да Влада Србије води одговорну политику и нагласила је да је Мионица добар пример бриге о грађанима.

-Ово је одличан пример координисане сарадње локалне самоуправе и Владе. Успели смо да издвојимо финансијска средства да изградимо кућу  за породицу Јаковљевић. Осмех на Маријанином, Јованином и Иванином лицу је доказ да радимо праве ствари-рекла је министарка Кисић Тепавчевић.

Pročitajte i  Амбициозна студенткиња из мионичког села пример младим генерацијама: Бојана учи, бави се ратарством и пчеларством

Министарка је помогла да се комплетно опреми једна соба за породицу Јаковљевић.

Самохрана мајка Маријана Јаковљевић захвалила се председнику општине Јанковићу, председнику Александру Вучићу, Влади Србије и министарки Кисић.

– Најсрећнија сам што моја деца имају сигуран кров над главом.Девојчице су добри ђаци, Јована је осми, а Ивана други разред средње школе. Председник општине Бобан Јанковић нам је много помогао. Стално нас обилази, доноси пакетиће. Први пут сам  у се за пом обратила 2018. године, а већ данас са својом децом много лакше и безбрижније живи –  истакла је Маријана.

На састанку у Кабинету општине, министарка Дарија Кисић Тепавчевић и председник Јанковић разговарали су о социјалним давањима и помоћи угроженом становништву. Између ресороног министарства и општине Мионица недавно је потписан уговор вредан 1.4 милиона динара. Ова средства биће намењене развоју и унапређењу услуга социјалне заштите и повећању социјалне сигурности на територији општине Мионица.

Pročitajte i  У Мионици обележена Зелена недеља: Преко 1000 ђака и предшколаца учествовало у бројним акцијама

Састанку су присуствовале и Биљана Барошевић, помоћница министра за особе са инвалидитетом и  државна секретарка Стана Божовић.

У последњих седам година општина Мионица издвојила је 27,3 милиона динара за исплаћивање једнократне помоћи у износу од 40 хиљада динара за свако новорођенче. Од 2017 године подељено је подељено је  393 ауто  седишта, а од 2019. године 223 дечијих колица. За пројекат “Помоћ у кући”општина издваја 3.2 милиона динара, који је због позитивне оцене грађана продужен и ове године до октобра.

Јанковић и Кисић Тепавчевић обишли су и вакцинални пункт у Дому здравља и апеловали на све грађана да се вакцинишу. Министарка Кисић нагласила да је вакцинација у Мионици добро организована, као и да обухват вакцина мора бити већи.

До сада је у општини Мионица првом дозом вакцинисано 2523 лица, што износи 23.36% од укупног броја пунолетних становника.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име