Десетак километара јужно од Неготина, у близини села Мокрање, Сиколска река, крчећи пут до Тимока кроз питома брда Неготинске крајине, створила је диван водопад и испод њега живописно језеро. Иако скромних димензија, ово место које носи назив Мокрањске стене, омиљено је излетиште и купалиште мештана околних села и Неготинаца.

Претпоставља се да је за време Римљана мост спајао две највеће стене. Археолози су на врховима стена пронашли доста старих предмета из тог доба.

Pročitajte i  Андрићева "Јелена, жена које нема" није измишљен лик већ његова велика неостварена љубав која му се јавила након 40 година

Такође се претпоставља да испод стена постоји пећина, звана “Хајдучка пећина”.

У подножју је предивно језерце са водопадом. У горњем делу тока Сиколске реке искри се још једно језерце, знатно дубље од доњег. Оба су богата рибом.

У непосредној близини се налази и чувени виноградарски реон са незаобилазним Пивницама, као и ловиште Алија које се простире на преко 300 хектара.

Pročitajte i  Како је 13 београдских насеља добило име: Бежанија, Миљаковац, Жарково, Миријево... имају интересантне приче о свом настанку

mokranje.iz.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име