Молитва против негативних мисли Оца Тадеја: Лечи душу, смирује ум и доноси спокој

0
2288

Отац Тадеј Витовнички упокојио се 2003. године, али је његов траг у развоју духовности српског народа остао непроцењив.

О оцу Тадеју ћемо вероватно имати још прилике да говоримо, многи га по његовој кроткости и смирености пореде са патријархом Павлом, а они који су имали част да га познају говорили су и да је био прозорљив, односно, да је “видео” неке ствари које се “обичним” видом не могу спознати.

Pročitajte i  Данас је празник породице, супружничке верности и љубави: Славимо Светог Петра и Февонију, овим речима помолите се за своје најмилије

Тадеј је имао доста порука за српски народ, уосталом, написане су и књиге о њему, а ево једне молитве коју је назвао молитвом против негативних мисли и чије свакодневно читање може да помогне:

“Владаре Господе Боже мој, у чијим је рукама судба моја, заштити ме по милости својој, и не допусти да пропаднем са безакоњима својим, нити да идем за вољом тела које похотом војује против духа. Твоје сам створење; не презри дело руку својих, немој се одвратити од мене; сажали се, а не понизи.

Pročitajte i  Рецепт Николе Тесле за дуг живот: Геније објаснио где грешимо и како да победимо старење

Слаб сам, немој ме презрети, Господе, јер Теби прибегох заштитинику своме Богу: исцели душу моју, јер сагреших Теби, спаси ме ради милости Твоје, јер сам Ти одан од младости своје; нека се постиде они што траже да ме одгурну од Тебе помоћу нечистих дела, ружних помисли, некорисних сећања; удаљи од мене сваку нечистоту, свако зло, јер си Ти једини бесмртан, у свему беспримерно моћан, и свима дајеш силу за борбу против ђавола и његових војски.

Pročitajte i  Свети Сисоје, заштитник деце: Урадите ОВО да вам деца буду здрава, а све што урадите на овај празник биће благословено

Јер Теби приличи свака слава, част и поклоњење, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.”

Извор: Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име