Naučnici UPOZORAVAJU – Ovo su NOVA 4 simptoma korone! Pojavljuju se PRE temperature i kašlja

0
3128

Simptomi korona virusa uključuju temperaturu, kašalj i gubitak mirisa i ukusa, ali možete biti u riziku od infekcije kovidom-19 ako razvijete sledeće znakove u stomaku.

Ukoliko razvijete neke od neprijatnih simptoma u stomaku kao što su proliv i mučnina, trebalo bi da porazgovarate sa lekarom.

Proliv, mučinina, povraćanje i gubitak apetita mogu da budu upozoravajući znakovi korona virusa – tvrdi specijalista zaraznih bolesti iz Britanije dr Vilijam Maršal.

Pročitajte i  Duhovski utorak, praznik koji donosi sreću: Samo stavite ovo u džep i očekujte čudo!

Ovi simptomi ne moraju da traju dugo, ali mogu da budu znak infekcije. Gastrointestinalni simptomi se obično razvijaju pre karakteristične temperature i kašlja.

Sa klinike Mayo ističu da Covid-19 može da izazove široki spektar simptoma.

– Može da izazove gastrointestinalne simptome uključujući gubitak apetita, mučninu, povraćanje i dijareju. Ovi simptomi mogu da traju samo jedan dan i obično se dešavaju pre groznice i respiratornih simptoma – ističu doktori iz Britanije.

Pročitajte i  Zlatni prsten Stefana Prvovenčanog: Jedan od samo 3 prstena srpskih srednjovekovnih vladara koji se danas čuva u Srbiji

– Simptomi kovida-19 mogu se pojaviti dva do 14 dana nakon izloženosti virusu i mogu da budu u rasponu od blage do teže kliničke slike – dodali su.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime