Najbolja pita od jabuka: Sočna i slatka, zadovoljiće sva vaša čula!

0
822

Za fil je potrebno: 5 jabuka; 100 šećera; 170 g maslaca.

Za testo: 240 ml toplog mleka, 1 kašika šećera, 1 kesica kvasaca, 500 g brašna, 2 jaja, 1 kašičica soli; 180 grama maslaca, 1 šolja smeđeg šećera; 2 kašike cimeta.

Priprema: Jabuke oljuštite i očistite od semenki pa isecite na trećine. Zatim u tiganju karamelizujte 100 g šećera, pa mu dodajte maslac a zatim i jabuke. Neka se sve krčka 5 minuta, pa jabuke posložite po dnu okrugle tepsije, a sok prelijte preko i ostavite sa strane dok pripremite testo.

Pročitajte i  "Vala", "more" i "bre": Šta zapravo znače ove reči, kako su dospele u naš jezik i postale najkorišćenije poštapalice?

U dublju činiju sipajte toplo mleko, pa mu dodajte kašiku šećera i kvasac. Ostavite da kvasac odreaguje pa mu dodajte dva umućena jaja, a zatim i brašno i so. Sve umesite u testo, koje ćete preručiti na kuhinjsku ploču pa dobro umesiti. Dodajte oko 80 grama maslaca pa mesite još malo. Zatim razvijte testo i premažite ga ostatkom maslaca. Preko toga dodajte šećer sa cimetom. Isecite testo na trake širine do 5 cm, a onda traku po traku rolajte u veliku loptu. Tako srolano testo stavite na jabuke i ostavite da kvasi oko pola sata.

Pročitajte i  Praznik Rođenja Presvete Bogorodice: Na Malu Gospojinu poštuju se posebni običaji, a evo na šta morate obavezno obratiti pažnju

Pecite na 180 stepeni, oko 45 minuta. Poslužite ohlađeno.

Stil.kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime