Најбоља пита од јабука: Сочна и слатка, задовољиће сва ваша чула!

0
1254

За фил је потребно: 5 јабука; 100 шећера; 170 г маслаца.

За тесто: 240 мл топлог млека, 1 кашика шећера, 1 кесица квасаца, 500 г брашна, 2 јаја, 1 кашичица соли; 180 грама маслаца, 1 шоља смеђег шећера; 2 кашике цимета.

Припрема: Јабуке ољуштите и очистите од семенки па исеците на трећине. Затим у тигању карамелизујте 100 г шећера, па му додајте маслац а затим и јабуке. Нека се све крчка 5 минута, па јабуке посложите по дну округле тепсије, а сок прелијте преко и оставите са стране док припремите тесто.

Pročitajte i  Данас их готово НЕМА: Старе заборављене занатлије, које су правиле УМЕТНОСТ од коже

У дубљу чинију сипајте топло млеко, па му додајте кашику шећера и квасац. Оставите да квасац одреагује па му додајте два умућена јаја, а затим и брашно и со. Све умесите у тесто, које ћете преручити на кухињску плочу па добро умесити. Додајте око 80 грама маслаца па месите још мало. Затим развијте тесто и премажите га остатком маслаца. Преко тога додајте шећер са циметом. Исеците тесто на траке ширине до 5 цм, а онда траку по траку ролајте у велику лопту. Тако сролано тесто ставите на јабуке и оставите да кваси око пола сата.

Pročitajte i  Здрав хлеб без брашна и квасца - Једна кришка држаће вас ситим и по ШЕСТ сати

Пеците на 180 степени, око 45 минута. Послужите охлађено.

Стил.курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име