Najbolji način da iskoristiš STARI HLEB: Napravi štedljivu pitu koju će obožavati cela porodica

0
1317

Sastojci:

stari hleb 600 g
jogurt 400 ml
pavlaka 400 ml
jaja 4 komada
šunka 150 g
kačkavalj 150 g
so po ukusu
susam po želji
puter 20 g

Priprema:

Hleb isecite na kockice. U posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja ili putera po dnu, pa poređajte polovinu iseckanog hleba.

Pročitajte i  Neverovatno uzbudljiva igra sudbine dveju porodica: Pesma "Belo Lenče" krije istinu o najlepšoj ljubavnoj priči iz Vranja

Umutite pavlaku, jogurt i jaja, posolite po ukusu i natopite hleb polovinom fila. Preko fila rasporedite sitno iseckanu šunku, pa rendani kačkavalj.

Ostatak hleba stavite preko i prelijte ostatkom fila. Pažljivo viljuškom umešajte fil u hleb da se lepo natopi. Ostavite da stoji oko pola sata da bi hleb upio fil. Pospite susamom i nožem iseckajte puter po piti. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.

Pročitajte i  Svim Srbima za nauk: Ovako je Voja Tankosić pregovarao sa Arbanasima

Izvor: Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime