Најбољи рецепт за пасуљ пребранац: Траје и по неколико дана, а укус неодољив

0
576
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:
700 гр пасуља
1 већи празилук
1 већи црни лук
уље
зачинска паприка
туцана љута паприка
со, бибер
ловоров лист

Припрема:

Пасуљ добро оперите, налијте водом, додајте 2-3 кашике уља, со, ловоров лист и бибер. Ставите пасуљ да се кува око сат времена. За то време на уљу пропржите на кругове насецкан празилук и црни лук и динстајте да добро омекшају. Додајте у лук со, зачинску паприку и тучану љуту паприку. У ватросталну чинију ставите на дно један део пасуља, па преко пасуља динстан лук, па опет пасуљ. Поступак понављат док не утошите сав материјал. Ставите чинију у рерну на 250 степени, још око сат вемена минута. Водите рачуна да вам не уври сва вода из чиније да пасуљ не би био превише сув. Уколико има потребе у току печења доливајте по мало воде.

Pročitajte i  Изложба фотографија: Београд, дестинација за љубитеље уметности

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име