Sastojci:
1 šolja graška iz konzerve
100-150 g pirinča
3 paradajza
3 paprike
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kocka za supu od povrća
Najkremastiji rižoto sa tikvicama
Priprema:
U šerpu sipajte vodu (700 ml) i dodajte kocku supe. Kada se otopi sklonite sa šporeta. U posudu koju ste nauljili sipajte paradajz, grašak, šargarepu, papariku i seckani crni luk. Prethodno povrće operite. Dodajte i pirinač koji ste oprali kao i začine, pa dobro promešajte. Prelijte sa 2/3 bujona od povćra. Pokrijte i pecite na 220°C oko 35 minuta. Zatim skinite poklopac, ako treba dodajte još malo vode ili bujona, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 10 minuta. Pospite seckanim peršunom ako želite.
Ako želite da pravite đuveč sa mesom, malo ga prodinstajte ili propžite, pa dodajte povrće i pecite.
Izvor: Stvar ukusa