Najbolji recept za tradicionalni đuveč: Lagano jelo puno povrća, idealno za vrele letnje dane

0
375
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

1 šolja graška iz konzerve
100-150 g pirinča
3 paradajza
3 paprike
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kocka za supu od povrća

Najkremastiji rižoto sa tikvicama
Priprema:

U šerpu sipajte vodu (700 ml) i dodajte kocku supe. Kada se otopi sklonite sa šporeta. U posudu koju ste nauljili sipajte paradajz, grašak, šargarepu, papariku i seckani crni luk. Prethodno povrće operite. Dodajte i pirinač koji ste oprali kao i začine, pa dobro promešajte. Prelijte sa 2/3 bujona od povćra. Pokrijte i pecite na 220°C oko 35 minuta. Zatim skinite poklopac, ako treba dodajte još malo vode ili bujona, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 10 minuta. Pospite seckanim peršunom ako želite.

Pročitajte i  27 godina od krvave operacija Oluja! Proterano više od 200.000 Srba, zločin koji je do danas ostao bez kazne!

Ako želite da pravite đuveč sa mesom, malo ga prodinstajte ili propžite, pa dodajte povrće i pecite.

Izvor: Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime