Najbolji sezonski ručak: Ćušpajz sa tikvicama, jelo koje krepi organizam

0
992
Foto: Flickr

Sastojci:

1 veća tikvica 2 šargarepe 2 krompira 1 veća glavica crnog luka 1 kašika suvog začina 50 ml ulja ( u postu na vodi izuzmite ulje ) 1/2 kašike sitne, mlevene paprike 1 kašika brašna

Priprema: Iseckati sitno crni luk pa ga na ulju i sa malo vode prodinstati Dodati iseckanu šargarepu i krompir, naliti vode da ogrezne, dodati suvi zalin i ostaviti da se kuva Kada bude na pola kuvano dodati očišćenu i iseckanu tikvicu na kockice.

Pročitajte i  GDE SE KRIJE ZAKOPANO SRPSKO BLAGO: Legende o zakopanom blagu popa Martina

Naliti još vode, da sve bude preliveno, dodati papriku i ostaviti da se kuva dok sve ne bude kuvano Kad sve bude skuvano, dodati vode, da opet sve bude fino u tom soku od kuvanja, pa razmutiti kašiku brašna sa malo vode i zaliti. Ostaviti još 5 minuta da lagano kuva pa skloniti sa vatre.

Pročitajte i  Tužna sudbina "kraljice nad kraljicama" romske muzike: Ljudi su radili morbidne stvari dok bi ona pevala

Po želji začiniti mirođijom i peršunovim listom. Uživajte!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime