Најбољи сезонски ручак: Ћушпајз са тиквицама, јело које крепи организам

0
432
Foto: Flickr

Састојци:

1 већа тиквица 2 шаргарепе 2 кромпира 1 већа главица црног лука 1 кашика сувог зачина 50 мл уља ( у посту на води изузмите уље ) 1/2 кашике ситне, млевене паприке 1 кашика брашна

Припрема: Исецкати ситно црни лук па га на уљу и са мало воде продинстати Додати исецкану шаргарепу и кромпир, налити воде да огрезне, додати суви залин и оставити да се кува Kада буде на пола кувано додати очишћену и исецкану тиквицу на коцкице.

Pročitajte i  Данас славимо Петровдан: Празник посвећен Светим апостолима Петру и Павлу

Налити још воде, да све буде преливено, додати паприку и оставити да се кува док све не буде кувано Kад све буде скувано, додати воде, да опет све буде фино у том соку од кувања, па размутити кашику брашна са мало воде и залити. Оставити још 5 минута да лагано кува па склонити са ватре.

Pročitajte i  Ивањдански колач: Старински слаткиш са кајсијама који се обавезно прави на овај празник

По жељи зачинити мирођијом и першуновим листом. Уживајте!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име