Природни феномен у Малој Крсни: Најданове кругове испробало два милиона људи верујући да ће се излечити

0
3279

У Малој Крсни, недалеко од Пожаревца, налази се један од највећих природних феномена у Србији – Најданови Кругови. У кругу пречника седам метара, исцртаном белом фарбом, групе и групе људи смењују се како би стајали непомично. После двадесетак минута излазе из круга, а на њихово место долазе други људи и опет непомично стоје. За дан и ноћ смени се по неколико стотина људи. Иста сцена понавља се и унутар круга пречника пет метара на Големом камену у селу Мокра код Бабушнице.

Све је почело пре десетак година када је општински референт Најдан Ракић открио два места с јаким биопозитивним зрачењем. Данас те Најданове кругове посећују милиони с надом да ће их биолошки зраци из земље решити мука. Шта се тачно дешава за време овог необичног ритуала, нико не зна. Радиестезисти, они који се баве биоенергијом, тврде да су то поља с најјачим позитивним зрачењем на свету.

Званична наука нема доказа да је реч о било каквом природном феномену, а ни потврду о исцелитељском дејству кругова, али људи верују. Да ли је боравак у круговима заиста лековит или је у питању аутосугестија, није разјашњено. Тек, они који дођу болесни кажу да оду здрави. И тако годинама откад је Најдан Ракић, општински референт из Беле Паланке, открио благотворни утицај кругова на људско здравље на ове две локације: први у селу Мокра 1991, а онда је 2001. године и заштитио свој проналазак под називом „Еликсирни кругови“ у ондашњем Савезном заводу за интелектуалну својину.

“Најданови кругови”, или “биолошка лековита поља” незванично лече костобољу, дијабетес, психосоматске болести, циркулацију… Чудотворно дејство на здравље из дубине земље, према властитом казивању, осећају скоро сви који дођу на ову терапију.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Зато је, кажу, Мала Крсна постала Мека за болесне. Ради се о позитивном или биозрачењу, које наводно добро делује на све болести, јер утиче на имунитет људи, ако се довољно дуго стоји у кругу. Биопозитивно зрачење је струја специфичне биоструктуре која потиче из центра земље и простире се три километра изнад њене површине и делује на ревитализацију одбрамбеног система човека (појачава имунитет) обнављајући имуно агенте који убрзавају опоравак и доводе до излечења.

Сведочења пацијената су различита; једни су одушевљени, други равнодушни. Репортерка “Монда” је упознала баку Олгу, која је пристала и да се фотографише. Она је, каже, апсолутно сигурна у лековита дејства “Најдановог круга” који редовно посећује већ десет година.

Гази осамдесет и неку и не крије тужну животну причу. Син јој је, каже погинуо на ратишту и од тад су почели њени здравствени проблеми. рајале су дуго, каже њене муке, пила је бенседин осам година, али је и даље осећала жесток бол у стомаку и леђима. Онда је почела долази у Малу Крсну и од тада је, каже, здрава као дрен.

“Ни наочаре не носим, а то је све због овог икса у кругу. Он ти је за очи, али немој стално да гледаш у њега, мало погледај, па дигни поглед”, објашњава ми бака Олга. Онда ставља и флашицу воде у круг. Ма питање зашто то ради, одговара: “Па тако добије магнезијум”, открива све тајне бака Олга и још је новинарку упозорила да је “претерала у кругу” јер ту стоји више од пола сата.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Брачни пар из Земуна, витални седамдесетогодишњаци. Не желе да буду снимљени, али су веома расположени за причу и потковани знањем и искуством о овом феномену. Познавали су и покојног деда Најдана и често с њим разговарали. Испричали су следеће:

“Најдан Ракић, родом из Беле Паланке је кругове пронашао уз помоћ виска. До смрти 2006. године Најдан је оставио многе записе о својим испитивањима и мерењима подручја с позитивним зрачењем. Свој проналазак под називом “еликсирни круг”, Најдан Ракић је 2001. године заштитио у ондашњем Савезном заводу за интелектуалну својину. Бавећи се од 1975. године последицама негативне енергије на људско здравље и штетним ђеловањем поџемних вода, Најдан је објаснио какво је то позитивно или биозрачење и на које све болести делује.

“Деда Најдан никоме није динара узео, ни сто грама кафе. Били смо овде кад му се од гужве није могло прићи по два сата. Ја сам причао с њим кад је био жив, рекао ми је да има помоћи за моје бољке и објаснио да се тек 28 дана после боравка овде у организму дешавају те промене…Био сам у Јасеновцу као дете и имао сам бројних здравствених проблема”, објашњава нам овај Земунац који никада није одустао од терапије Најдановим кругом. Каже да је већ први пут осетио бољитак, када је после само једног стајања престао вишегодишињи проблем – крварења десни. Али, препричава и друга чуда која је, каже, својим очима видео:

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

“Жена је оперисала дебело црево и дошла је овде шест месеци после операције. Још је крварила после операције. Први дан кад је дошла овде престала су крварења. Сећам се и младе девојке коју су овдје на штакама довеле две жене: лепа, млада цура, љуљала се јадна на штакама. Четврти дан кад смо је срели, нисмо могли да је препознамо. Прелепа девојка стајала је овде без штака, само са штапом у руци”, присећа се Земунац уз помоћ супруге. традала је у саобраћајној несрећи и пред свима рекла: “Да сам знала за ово раније, а не једна операција, друга операција. Штап је, казала је, само носила јер се није још ослободила страха”…

У разговор се умешала жена средњих година из Крсне. Прави велики круг руком и показује на неколико кућа у околини: “Видиш, сви ови овде су помрли од рака. Да нечег има, не би тако било. Све је то сугестија, чиста сугестија”, каже мештанка.

Било како било, цела ова прича, ипак, није “без везе”. “Аутосугестија помаже и због ње је доста људи оздравило”.

У упутству за посетиоце Најданових кругова пише овако: “Није за људе са пејсмејкером, жене у менструалном циклусу… Не вреди само један долазак, већ “три до пет дана узастопце да се долази и да се понови после шест месеци”.

Мондо

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име