Најкремастији колач на свету: Чоколада-пудинг распаметиће те укусом!

0
2135

Састојци за кору: 4 јаја, 1 ванилин шећер, 200 г шећера, 100 мл уља, 190 г брашна, 2 кашике какао праха, 2 кашичице прашка за пециво.

Kрем: 2 јаја, 200 г шећера, 1 пудинг од ваниле, 3 кашике брашна, 600 мл млека, 200 мл слатке павлаке, 150 г маргарина.

Глазура: 200 г чоколаде, 60 г маргарина, 50 мл млека.

Припрема: Прво се припрема фил. Миксером умутити два јаја, па додати 200 г шећера и сјединити. Додати пудинг од ваниле и 3 кашике брашна, па све сјединити мискером. Умешајте 600 мл млека, поново умутите миксером да се изједначи, па пребаците у шерпу и кувајте док се не згусне. Прекрити стреч фолијом и оставити да се хлади.

Pročitajte i  Бисер Ртња: Доживите несвакидашњу лепоту и недирнуту природу Врмџанског језера

Док се фил хлади, припремите кору: Умутите 4 јаја, додајте ванилин шећер и 200 г шећера, сјединитие ма додајте и 100 мл уља. Све лепо изједначите миксером па додајте 190 г просејаног брашна и 2 кашике какааа и 2 кашилице прашка за пециво (брашно, какао и прашак за пециво директно кроз цедиљку просејте у смесу за кору). Сједините миксером у фину једноличну смесу, па излијте у четвртасти плех и пеците 20 минута на 180 степени.

Pročitajte i  Kако су српски вампири уздрмали Европу: Легенде о тројици српских вампира који су ушли у историју

Посебно умутити 200 мл слатке павлаке.

Умутите 150 г маргарина, па сједините са охлађеним пудингом помоћу миксера. На крају умешајте умућену слатку павлаку, па опет све измутите да се лепо изједначи.

Печено тесто охладити, па пресећи по дужини тако да се добију две тање коре. Доњу кору натопити са мало млека, намазати половином фила, па преклопити другом кором. Њу такође натопити са мало млаког млека, па нанети остатак фила и лепо поравнати.

Pročitajte i  Није имао НИ КАП СРПСКЕ КРВИ, а борио се за нашу земљу и пушком и пером - Сваки ручак завршавао је са “ЖИВЕЛА ВЕЛИKА СРБИЈА!”

Најбоље је користити калуп којем се скидају странице, како се фил не би сливао.

Оставити у фрижидер на 1 сат да се стегне. Отопити 200 г чоколаде, 60 г маргарина и 50 мл млека, па овом глазуром прелити охлађен колач.

Најбоље је пре служења оставити да стоји целе ноћи у фрижидеру.

(Текст: Стил.курир.рс/Silvana’s kitchen)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име