Na današnji dan Silvana je otišla u večnost: Prošle su tačno 44 godine od njene tragične smrti

0
876

Pevačica Silvana Zilha Armenulić poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na današnji dan pre 44 godine.

Njena tragična smrt izazvala je veliku pažnju javnosti, naročito zbog brojnih misterioznih okolnosti koje su je pratile.

Saobraćajna nesreća dogodila se na autoputu Beograd – Niš, kod mesta Kolari, a Silvana je tada imala samo 37 godina. Zajedno s njom, živote su izgubili i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je vozio automobil.

Pročitajte i  Danas je Mratindan: Slavimo Svetog Stefana Dečanskog koji pomaže kod ovih bolesti!

Bivša Jugoslavija ostala je u šoku nakon smrti popularne pevačice. Silvana je bila obožavana ne samo zbog glasa već i zbog načina oblačenja, ponašanja i nesvakidašnje lepote.

Silvana se vrlo mlada počela baviti muzikom, ali u ozbiljne pevačke vode “uplovila“ je kada je čuo harmonikaš Ismet Alajbegović. U trenutku kada je otkrio, ona je bila maloletna, pa je bilo neophodno odobrenje roditelja da peva u njegovom orkestru. Roditelji nisu želeli da im kćerka peva u kafanama, ali posle određenog vremena promenili su mišljenje.

Pročitajte i  Prestižno priznanje iz oblasti turizma: U toku je glasanje za "Turistički cvet"

Silvanin otac je bio alkoholičar, pa je njena majka sama vodila brigu o devetero dece, a Silvana je pevanjem uspela da prehrani mnogobronjnu porodicu.

– Danas se naježim kad uđem u kafanu. Trebalo je izdržati neprijatnosti i poniženja. Ko nije bio među pijancima, ne zna koliko je to strašno. To govorim ja koja sam pevala u boljim lokalima, mogu da zamislim kako je onim pevačicama u raznim prčvarnicama gde ih većina gostiju gleda i sluša bez poštovanja – priznala je pevačica svojevremeno.

Pročitajte i  Danas je Matijevdan: Obeležavamo praznik svetog apostola Mateja, svi koji imaju FINANSIJSKE PROBLEME TREBA DA IZGOVORE OVE REČI

Pevala je pođednako uspešno i narodnu muziku, sevdalinke i starogradske pesme. Najveći uspjeh je postigla kada se pojavila u seriji “Ljubav na seoski način“ kada je otpevala numeru “Šta će mi život“.

Ploča s ovom pesmom prodata je u više od 300.000 primeraka.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime