Непроцењиви савети Старца Пајсија: Ево како да призовете свог Анђела чувара

0
6792

Један од најпознатијих старешина Атоса, монах Цариградске православне цркве, Пајсије Светогорац, у својој књизи “Речи” у поглављу “Анђео чувар” детаљно је објаснио да свака крштена особаима свог невидљивог Анђела, који је непрестано у близини.

Ово биће више свести, које се састоји од најфиније материје, је бестелесно. Према Пајсију, Анђео се удаљава од нас, ако чинимо лоша дела, али нас никад не оставља, не напушта нас.

“Он тужно стоји са стране и гледа на нас…”

Многи људи могу да осете интуитивно, кад да је неко у близини узнемирен, разочаран.

И обрнуто, кад чинимо добра дела, изнутра се осећамо као да се неко у близини смеши и аплаудира нам.

Pročitajte i  Симболи на Бадњи дан и Божић који не потичу из православља: Прегршт је паганских обичаја које су Срби увели у своју религију

Да ли сте приметили ово?

Пајсије Светогорац такође каже да особа која је постала попут његовог Анђела чувара, која почиње да чини добра дела, шири љубав око себе, заправо ствара рај око себе. Односно, рај се може створити већ у овом животу.

Онај ко свој животни простор непрестано испуњава бесом или агресијом, својим рукама ствара пакао око себе и за себе. Постоје им неподношљиво да живе.

“Већина људи не само да не осећа присуство Анђела у близини, већ чак и не зна за његово постојање”, рекао је Пајсије.

Али само сазнање да поред вас постоји неко више биће, које ће увек помоћи и опростити, омогућава вам да осетите његово присуство.

Pročitajte i  Од предјела до десерта: Предлози за богату посну новогодишњу трпезу

Анђели чине многа чуда, помажући човеку у земаљском животу. Спашавају нас од катастрофа, непријатних ситуација, лоших људи…

“Особа која осећа присуство Анђела чувара постаје мирна, самопоуздана, разумна, пажљива, али истовремено и слободна. У његовим покретима осећа се духовна снага и слобода.”

Пајсије је рекао да Анђели осећају емоције и могу да пате јер се човек поред њих понаша непримерено.

Ако је човекова душа радила оно што Анђео воли, онда ће се након смрти вратити Богу, заједно са осећањем постигнућа и потпуно проживљеног живота.

“Али да ли знате зашто Анђео годинама пати за неким човеком? Зато што, кад се врати Богу празних руку, мора да се бори за душу тог човека како он не би завршио у подземљу.

Pročitajte i  Обичаји на Мали Божић и Светог Василија: Ево шта се ОБАВЕЗНО ради на овај дан, а које радње су СТРОГО забрањене

Пајсије је испричао како се једном нашао у безазленој ситуацији, када му чак ни молитве нису помагале. А онда је иза десног рамена угледао Анђела.

Изгледао је као дванаестогодишњи дечак. Лице му је блистало од светлости. Само од његовог присуства нестале су све бриге и болови. Ово “присуство Анђела”, његову енергију, Пајсије је називао божјом благодаћу.

Са Анђелом чуваром можете комуницирати речима, али најбоље је делима. Чиниш нешто добро – твој Анђео је поносан на тебе. Што више љубави и радости емитујете у свету, то ће се ваш Анђео осећати боље.

Извор: Стил.курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име