Састојци:
8 кашика маслаца
1 кг кромпира
1 кашика маслиновог уља
4 чена белог лука
2 лимуна
1 кашичица соли
2 кашике насецканих свежих листова оригана
Припрема:
Загрејати рерну на 200 Целзијуса.
Отопите маслац у већој посуди.
Огулите и насецкајте кромпир величине 2,5 цм.
Kромпир додајте у отопљени маслац, додајте маслиново уље и добро помешајте да се састојци сједине.
Уситните чен белог лука и помешајте га с 1/4 шоље лимуновог сока.
Све то додајте кромпир, посолите и добро помешајте, а вишак течности оцедите.
Kромпир пребаците у лим за печење обложен папиром за печење.
Kромпир распоредите у једном слоју.
Пеците док крумпир не постане златно-смеђе боје око 35-45 минута.
У међувремену насецкајте оригано и кад је кромпир готов, поспите ориганом и лагано промешајте.