Састојци:
Пола килограма дебелих кора за питу
Шољица воде
Шољица уља
Три шољице млека (све мерите истом шољицом)
Kашичица соли
За фил:
150 грама млевеног меса
Главица црног лука, ситно исецканог
Соли и бибера по укусу
Припрема:
Паковање кора поделите на два једнака дела. У шерпици помешајте млеко, воду, уље и со, па загрејте да се умлачи. Издинстајте лук и месо, посолите и побиберите по укусу.
Округли плех добро подмажите, прву кору ставите суву, а остале једну по једну умочите у загрејано млеко и остале течне састојке, па сложите у плех.
Kад потрошите половину кора, ставите месо, а затим сложите остале коре, које ћете претходно такође умочити у млеко.
Оставите да одстоји пола сата, па пеците у рерни загрејаној на 200 степени док не порумени. Служите топло, уз јогурт. Пријатно!
Мондо