Nikad ga više nećete kupovati u pekari! Recept za domaći burek sa mesom koji ćete obožavati

0
1602
Foto: Jutjub/printskrin/Bokina kuhinja

Sastojci:

Pola kilograma debelih kora za pitu
Šoljica vode
Šoljica ulja
Tri šoljice mleka (sve merite istom šoljicom)
Kašičica soli

Za fil:

150 grama mlevenog mesa
Glavica crnog luka, sitno iseckanog
Soli i bibera po ukusu

Priprema:

Pakovanje kora podelite na dva jednaka dela. U šerpici pomešajte mleko, vodu, ulje i so, pa zagrejte da se umlači. Izdinstajte luk i meso, posolite i pobiberite po ukusu.
Okrugli pleh dobro podmažite, prvu koru stavite suvu, a ostale jednu po jednu umočite u zagrejano mleko i ostale tečne sastojke, pa složite u pleh.
Kad potrošite polovinu kora, stavite meso, a zatim složite ostale kore, koje ćete prethodno takođe umočiti u mleko.
Ostavite da odstoji pola sata, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Služite toplo, uz jogurt. Prijatno!

Pročitajte i  Bolja od ruske i mimoze! Ova salata postaće kraljica svih slavskih trpeza

Mondo

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime