Никад га више нећете куповати у пекари! Рецепт за домаћи бурек са месом који ћете обожавати

0
2283
Фото: Јутјуб/принтскрин/Бокина кухиња

Састојци:

Пола килограма дебелих кора за питу
Шољица воде
Шољица уља
Три шољице млека (све мерите истом шољицом)
Kашичица соли

За фил:

150 грама млевеног меса
Главица црног лука, ситно исецканог
Соли и бибера по укусу

Припрема:

Паковање кора поделите на два једнака дела. У шерпици помешајте млеко, воду, уље и со, па загрејте да се умлачи. Издинстајте лук и месо, посолите и побиберите по укусу.
Округли плех добро подмажите, прву кору ставите суву, а остале једну по једну умочите у загрејано млеко и остале течне састојке, па сложите у плех.
Kад потрошите половину кора, ставите месо, а затим сложите остале коре, које ћете претходно такође умочити у млеко.
Оставите да одстоји пола сата, па пеците у рерни загрејаној на 200 степени док не порумени. Служите топло, уз јогурт. Пријатно!

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Мондо

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име