Нико се није волео као он и Бранка! Велика љубав са трагичним крајем, која је уздрмала земљу

0
2009

Ава Гарднер, Марта Kелер, Ширли Мекејн, Kлаудиа Kардинале, Kендис Берген… Многе је светске лепотице упознао Беким Фехмиу, и многе од њих су желеле да му буду оно што му је била Бранка Петрић. Ипак, баш њих двоје су постали један од славних југословенских парова.

Обоје глумци, упознали су се на београдској академији, где је она дошла из Новог Винодолског, а он из Сарајева, преко Kосова. Оно што ће постати једна од највећих љубави, почело је крајем педесетих година прошлог века као пријатељство.

“Био је ненаметљив и ничим није давао до знања да га нека девојка привлачи. Али је девојке привлачио и да ништа не чини, што је свакако било интригантно. Kад је реч о нама, није то била љубав на први поглед. Неколико година ми је био само колега“, присећала се Бранка.

Kолега је престао да буде 1960, а супруг је постао 1968. године. Годину дана раније, Беким је постао и велика звезда, захваљујући улози у филму “Скупљачи перја“. Уследили су ангажмани у Италији и САД, сарадње са великим Дином де Лаурентисом и Шарлом Азнавуром, појављивања са холивудским лепотицама…

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Ljubavna priča sredom❤ Njihova ljubav bila je nešto posebno.Branka Petrić i njen suprug Bekim Fehmiju živeli su u idiličnom braku skoro pet decenija. “Bili smo kolege na akademiji. On je mene prvi zapazio, premda žene obično prve šacuju. Bio je nenametljiv i ničim nije davao do znanja da ga neka devojka privlači. Ali je devojke privlačio i da ništa ne čini, što je svakako bilo intrigantno. Kad je riječ o nama, nije to bila ljubav na prvi pogled. Nekoliko godina mi je bio samo kolega. Bio je vrlo marljiv, ozbiljan i sasvim posvećen studijama, izrazito mršav, imao je divne ruke, lep hod, a ja sam volela njegove, za muškarca neobično dugačke trepavice. Savršeno je plesao i na časovima plesa na akademiji on i ja bili smo najredovniji pa je profesorka volela da nas spaja u par. U par nas je 1960. godine spojio i reditelj Bojan Stupica, koji nam je dodelio ulogu muža i žene u predstavi “Jaje” Ateljea 212. Kako su probe za tu predstavu trajale dugo u noć, Bojan nas je često autom vozio kući. U jednom trenutku Bekim me pitao hoću li biti njegova devojka, a ja sam mu odgovorila: “Suviše si mlad za mene”. Tu rečenicu smo kasnije često ponavljali. Iako su u njegovom zagrljaju tokom dvadeset godina inostrane karijere bile dive poput Ave Gardner, Širli Meklejn, Irene Papas, Olivije de Hevilend, Ane Mofo, Kendis Bergen i Klaudije Kardinale, njegova životna ljubav bila je i ostala supruga Branka Petrić. „Nije u našem odnosu sve uvek bilo idealno, imali smo i strašnih bura, ali je ljubav uvek nekako pobeđivala, i to što smo se jedno drugom dopadali. Čini mi se da smo mi do kraja bili zaljubljeni, čak kad smo došli u neke poznije godine života. Ono čega bi trebalo da se sećam, a naš “brod” je tada već dugo mirovao u luci, bili su trenuci kada bi mi Bekim rekao: “Sedi preko puta mene, hoću da te gledam”. To, hoću da te gledam, ima mnogo dublji i nežniji smisao od bilo čega drugog. “Prošli smo i blistave i strašne trenutke, ali ono što je konstanta, kao sidro, bila je naša ljubav. I ona je, bez ikakve patetike, ostala do kraja našeg života. A imali smo bure i oluje, potonuća i uzdignuća, na kraju ne znam neki brak koji tako dugo traje, skoro pedeset godina”. #bekimfehmiju

Објава коју дели Ljubavna šetnja Beogradom (@ljubavnasetnja_) дана

Све то време, уз њега је била Бранка, пуна љубави према Бекиму и поверења у снагу њиховог брака, ретко љубоморна на неку лепотицу с насловнице. Јер, на крају крајева, и она је стварала успешну каријеру у Југославији и пленила пажњу колега, критичара и публике.

Pročitajte i  Француска представница на Евровизији има песму "Деда" посвећену свом деки из Србије: Многи не крију сузе док је слушају!

Међутим, деведесете, мрачне године ових простора, донеле су помрачење и у Бекимовом животу. Погођен свим дешавањима, поносни Југословен албанског порекла се повлачи у себе, а 2010. окончава свој живот у 74. години, пуцњем из пиштоља.

“Склон сам да мислим да још нисам окренуо ту страницу живота која суди и пресуђује. Свестан сам, ипак, да се свакодневно окрећу странице живота и да само од нас зависи којој ћемо дати значај“, записао је три деценије раније.

Pročitajte i  Мајка ме је ПРОКЛЕЛА и моју породицу је затекао ужас: Истинита прича са Свете горе како је Старац Пајсије помирио мајку и сина

Највећи симбол велике Бранкине и Бекимове љубави су два сина, млађи Хедон и старији Уликс, који и сам гради озбиљну глумачку каријеру.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име