Novi recept za pileći paprikaš: Jedna stvar menja ukus potpuno! Domaćice se kunu da je bolje od tradicionalnog

0
985
Foto: Jutjub/printskrin/Bakina i dekina kuhinja

Pileći paprikaš je ručak na kašiku koji je svaka domaćica bar jednom pravila. Recept se prenosi s kolena na koleno, a mlade domaćice se trude da daju lični pečat čuvenom jelu. Baka Jela, iskusna domaćica koja ima i svoj blog, podelila je recept za drugačiju verziju paprikaša. Ona je u njega dodala instant supu umesto zaprške jer ona jelu daje poseban šmek. Isprobajte i vi ovaj recept, a poslužite sa salatom ili parčetom hleba.

Sastojci:

Pročitajte i  Srpski vladari najviše su ženili žene OVA DVA IMENA: Najmoćnije srpske princeze, kneginje, kraljice i carice

500 g pilećih krilaca
1 crni luk
4 krompira
2 šargarepe
1 veća paprika iz turšije
1 kašika instant krem pileće supe

Priprema:

Na ulju ispržite seckani crni luk, papriku i šargarepu. Dinstajte na tihoj vatri, pa dodajte krilca seckana na kockice. Začinite slatkom mlevenom paprikom, ako želite tucanom ljutom, naravno posolite i pobiberite. Sipajte vodu i dodajte krompir isečen na kockice. Ostavite da se kuva na laganoj vatri oko sat vremena. U posudi pomešajte instant supu sa mlakom vodom, pa dodajte u paprikaš. Kad provri dodajte seckani peršun, još malo posolite i promešajte.

Pročitajte i  Zlatni prsten Stefana Prvovenčanog: Jedan od samo 3 prstena srpskih srednjovekovnih vladara koji se danas čuva u Srbiji

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime