Naučite da pripremite leskovačku MUĆKALICU, pikantan i po malo ljut specijalitet, koji je obeležje juga Srbije.
Sastojci:
– 150g kremenadli bez kosti,
– 150g svinjskog mesa,
– 150g junećeg mesa,
– 2 paradajza,
– 6-7 crvenih pečenih paprika,
– 3 glavica crnog luka,
– malo ulja-zejtin,
– so, biber, tucana ljuta paprika, peršun,
– 1 čaša vode.
Priprema:
Leskovačka mućkalica se zove upravo tako jer se stavlja više vrsta mesa, ne meša se već se samo protrese s vremena na vreme da ne zagori.
Prvo se pripremi posuda u koju se stavi malo ulja. Iseckano meso staviti da se dinsta, kad promeni boju dodati luk, paradajz i papriku. Sve iseckano na kockice. Dodati so, biber, po ukusu. Naliti malo vode, poklopiti i na tihoj vatri kuvati oko sat i po vremena dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju kuvanja dodati po ukusu tucanu ljutu papriku i svež peršun. Mućkalicu promešati i gotovo je. Uživajte.
Stvar ukusa