Научите да припремите лесковачку МУЋКАЛИЦУ, пикантан и по мало љут специјалитет, који је обележје југа Србије.

Састојци:

– 150г кременадли без кости,
– 150г свињског меса,
– 150г јунећег меса,
– 2 парадајза,
– 6-7 црвених печених паприка,
– 3 главица црног лука,
– мало уља-зејтин,
– со, бибер, туцана љута паприка, першун,
– 1 чаша воде.

Pročitajte i  Најлакши рецепт за роловану пилетину: Ручак никад неће бити укуснији!

Припрема:

Лесковачка мућкалица се зове управо тако јер се ставља више врста меса, не меша се већ се само протресе с времена на време да не загори.

Прво се припреми посуда у коју се стави мало уља. Исецкано месо ставити да се динста, кад промени боју додати лук, парадајз и паприку. Све исецкано на коцкице. Додати со, бибер, по укусу. Налити мало воде, поклопити и на тихој ватри кувати око сат и по времена док се сви састојци не сједине. На крају кувања додати по укусу туцану љуту паприку и свеж першун. Мућкалицу промешати и готово је. Уживајте.

Pročitajte i  Рецепт за проју са сиром - Невероватно сочна и мекана, а прави се лако и брзо

Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име