Објава СЗО забринула све: Ово је НОВ НАЧИН на који се преноси корона! НИКО није безбедан!

0
2046
Фото: Јутјуб/принтскрин/ EDUSCOPE

Светска здравствена организација признала је да се појављују докази о преносу Kовида-19 путем ваздуха, пошто је 239 међународних научника указало на такву могућност.

– Признајемо да се појављују докази на том пољу. Могућност преноса вируса ваздухом на јавним местима, нарочито у посебним условима, ако су крцата, не може се искључити. Али, морају да се прикупе докази и да се интерпретирају – рекла је Бенедета Алегранзи, представница СЗО на брифингу у Женеви.

Pročitajte i  Потпуно заборављена српска јунакиња Стана Ковачевић: Пре Милунке Савић борила се раме уз раме са мушкарцима

На стотине научника тврде да постоје докази да мале честице новог корона вируса у ваздуху могу да заразе људе и позивају Светску здравствену организацију да ревидира препоруке.

Став СЗО досад је био да се вирус преноси капљичним путем.

– Разговарамо о могућности преношења путем ваздуха и аеросолном преношењу као једној од начина преноса Kовида 19 – рекла је Марија ван Kеркове, званичница СЗО.

Pročitajte i  Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: "Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан"

Она је препоручила проветравање затворених простора и одржавање физичке дистаце, а ако то није могуће, ношење маске.

Србија Данас

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име