Састојци: 1 главица црног лука, 1 већа шаргарепа, 1 свежа паприка, мало смрзнутог поврћа, 3 већа кромпира, 300 г спанаћа, 1 кашика ајвара, 1 шољица парадајза, млевена паприка, першунов лист, суви зачин, со, бибер, ловоров лист, уље.
Припрема: На уљу пропржити главицу сецканог лука, па додати сецкану шаргарепу на колутове и исечену паприку. Додати смрзнутог поврћа по жељи и динстати. Затим додати ајвар, млевену паприку, кромпир исечен на коцке, млевени парадајз и крупно исечен спанаћ. Додати и ловоров лист, па кувати на тихој ватри око 30 минута.
Може се додати и мало тестенине. Посолити, по укусу додати суви зачин и першунов лист.
(Извор: Kодбакеугостима.блогспот.цом)