Originalno predjelo kakvo niko nema! Od gotovog lisnatog testa, spremljeno za 15 minuta

0
986
Foto: Printscreen Youtube / Cookist Wow

Ove ukusne slane đakonije se prave vrlo lako i uz samo nekiliko sastojaka. Za pripremu će vam biti potrebno:

Gotovo lisnato testo

  • Crne i zelene masline
  • Viršle
  • Rendana šargarepa
  • Rendana šunka
  • Rendani kačkavalj

Od ovih sastojaka moguće je napraviti jako zanimljivo pređelo koje možete iskoristiti za slavsku trpezu ili napraviti večeru za ukućane koja će im se sigurno dopasti. Osim što su lepe na oko, ove slane đakonije su i vrlo ukusne.

Pročitajte i  Vidovdanski atentat u Sarajevu: Dan kada je Gavrilo Princip ušao u istoriju

Svaka se preče na 200 stepeni, 15 minuta.

Priprema:

Isecite lisnato testo na tanke trake, napravite krug i unutra stavite po dve masline. Poređajte 3 ovakva kruga u niz. Štapićima spojite testo po sredini i dobićete savršen cvet.
Za sledeću đakoniju isecite testo na kocke, stavite manju viršlu i urolajte.

Makazama napravite proreze po sredini, duž cele rolnice, a nakon tgoga odvajajte isečene delove na levu i desnu stranu, naizmenično.

Pročitajte i  Njihovi, a naši: Srbi koje druge zemlje smatraju svojim velikanima

Na ovaj način ćete dobiti oblik lista koji nakon pečenja izgleda još zanimljivije.

Ako poslužite ovakvo pređelo, sigurno ćete oduševiti sve prisutne, a za pravljenje nije potrebno uložiti ni puno vremena, a ni truda. U video prilogu pogledajte kako možete napraviti još neke jednako zanimljive slane đakonije.

Izvor: Stil.Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime