Ове укусне слане ђаконије се праве врло лако и уз само некилико састојака. За припрему ће вам бити потребно:
Готово лиснато тесто
- Црне и зелене маслине
- Виршле
- Рендана шаргарепа
- Рендана шунка
- Рендани качкаваљ
Од ових састојака могуће је направити јако занимљиво пређело које можете искористити за славску трпезу или направити вечеру за укућане која ће им се сигурно допасти. Осим што су лепе на око, ове слане ђаконије су и врло укусне.
Свака се прече на 200 степени, 15 минута.
Припрема:
Исеците лиснато тесто на танке траке, направите круг и унутра ставите по две маслине. Поређајте 3 оваква круга у низ. Штапићима спојите тесто по средини и добићете савршен цвет.
За следећу ђаконију исеците тесто на коцке, ставите мању виршлу и уролајте.
Маказама направите прорезе по средини, дуж целе ролнице, а након тгога одвајајте исечене делове на леву и десну страну, наизменично.
На овај начин ћете добити облик листа који након печења изгледа још занимљивије.
Ако послужите овакво пређело, сигурно ћете одушевити све присутне, а за прављење није потребно уложити ни пуно времена, а ни труда. У видео прилогу погледајте како можете направити још неке једнако занимљиве слане ђаконије.
Извор: Стил.Курир