Otkriveno zašto Britanci mrze Srbe: Njihovi ciljevi vekovima su bili u sukobu sa interesima naše zemlje

0
1634

Britanska rezolucija o Srebrenici, u kojoj se Srbi optužuju za genocid nad Bošnjacima, samo je logična posledica politike Britanaca prema Srbiji koja seže u vekove, smatraju istoričari.

Oni kažu da su imperijalistički ciljevi Velike Britanije bili uvek u sukobu sa interesima Srbije.

– U prvoj polovini 19. veka Velika Britanija je štitila interese Turske nauštrb Srbije. Oni su i na Berlinskom kongresu 1878. tražili da se Srbija odrekne nekih srezova na istoku Srbije u korist Turaka.

Kada je 1903. izvršen atentat na kraljevski par Obrenović, Britanija je bila prva zemlja koja je sa Srbijom prekinula diplomatske odnose, i to je trajalo tri godine – kaže za Kurir akademik Dragoljub Živojinović.

Pročitajte i  Čuvenog Gidru uhapsili su zbog viceva o Titu! Kad su mu došli u posetu u ZATVOR doživeli ŠOK kad su videli OVO!

Britanija je, podseća, podržala aneksiju BiH 1908, kada su Austrougari na silu pripojili Bosnu, a protiv naših interesa su bili i u balkanskim ratovima 1912. i 1913.

– Postoje podaci koji pokazuju da se Britanija zalagala za stvaranje velike Albanije u želji da spreči Srbiju da izađe na more dodaje on, dok istoričar Momo Pavlović kaže da su Britanci, kada je počeo Prvi svetski rat, pritisakali da se Srbiji oduzmu teritorije na severu kako bi rat bio lokalizovan.

– Britanija je imperijalistička država i njeni interesi se nikada nisu poklapali sa srpskim. Tako je bilo u Prvom i Drugom svetskom ratu, ali i nakon toga.Podržavali su separatističke tendencije u SFRJ, a podržavaju i albanske teroriste.

Pročitajte i  Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video - uputstvo od samo tri koraka

Istoričar dr Srđan Cvetković navodi da je Britanska tajna služba veliki novac uložila u prevrat 27. marta 1941, koji je uvukao Kraljevinu Jugoslaviju u Drugi svetski rat;

– Britanci su tražili otvaranje novog fronta kako bi umanjili svoje gubitke, što je imalo katastrofalne posledice po naš narod.

U novoj varijanti britanske rezolucije o Srebrenici samo su kozmetičke izmene, suština je ista – Srbija se i dalje optužuje za genocid.

Nova varijanta rezolucije, u koju su uneti i neki elementi ruske rezolucije, ublažena je u delu koji se odnosio na seksualne zločine, pa sada piše da su ih činili svi u konfliktu. Međutim, i dalje je naglašeno da postojanje genocida ne sme da se negira.

Pročitajte i  Slavu možete slaviti nekoliko puta godišnje: Pored krsnog imena Srbi obeležavaju i prislave tj. poslužice

1878. na Berlinskom kongresu Britanija tražila da se Srbija odrekne nekih srezova u korist Turske

1903. Britanija bila prva zemlja koja je sa Srbijom prekinula diplomatske odnose posle atentata na kralja Aleksandra i kraljicu Dragu Obrenović

1908. zvanični London podržao aneksiju BiH od Austrougarske

1912-13. Britanija je bila protiv srpskih interesa u balkanskim ratovima

1914. na početku Drugog svetskog rata Britanija tražila da se Srbiji oduzmu teritorije na severu

1941. britanska tajna služba finansirala prevrat 27. marta, kojim je Kraljevina Jugoslavija uvučena u Drugi svetski rat.

Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime