Kако другачије када је у главној улози хељда, која је притом врло здрава. Стога, пажљиво прочитајте шта вам је потребно од састојака, одлучите се за слатки или слани надев по укусу, и запутите се у кухињу, како бисте обрадовали себе или најдраже.
Састојци:
250 г хељдиног брашна
10 г соли
2 јајета
600 мл филтриране воде
2 кашичице маслиновог уља
Припрема:
Помешајте брашно, со и јаја, па полако сипајте воду како бисте добили уједначену смесу. Након тога додајте маслиново уље. Загрејте тигањ или апарат за палачинке, и подмажите га са мало уља или путера. Полако разлијте смесу по дну, сачекајте да крене да се одваја са стране, па је окрените да се запече и са друге стране. Наставите док не искористите читаву смесу, нафилујте по укусу и уживајте.
Уколико сте палачинке припремили дан раније и желите да их сервирате топле, прво их нафилујте по жељи, на пример сиром, а затим поређајте на тигањ да се лепо загреју. Будите креативни, играјте се састојцима, а неке од најбољих комбинација су оне са шунком, сиром, јајима или шампињонима.
Пријатно!
Извор: Citymagazine.rs