Памук кифлице: Толико мекано тесто да се топи у устима

0
5494
Printscreen/Magazin Stil

Састојци:
900 гр брашна тип 500,
1 кесица сувог квасца (7гр),
2 јаја,
400 мл топлог млека,
180 мл уља,
1 кашика шећера,
1 кашичица соли

Припрема:

У једну ванглицу додајте топло млеко па затим уље, два беланца, једну кашику шећера и једну кесицу сувог квасца па промешајте. Постепено додајте један део брашна и кашичицу соли па месите уз додавање остатка брашна.

Pročitajte i  Фарбање јаја уз помоћ гумица за тегле и фарбе: Савршена техника коју зна јако мало домаћица

На побрашњеној радној подлози измесите тесто уз додавање брашна по потреби. Ставите науљено тесто у наљену ванглицу, поклопите најлоном и оставите на топлом да нарасте. Најбоље би било да тесто оставите око сат и по до два сата.

Тесто затим пребаците на побрашњену подлогу и исеците на ситније делове. Оклагијом развијајте четвртасти облик па филујте омиљеним надевом.

Pročitajte i  Сезона змија у Србији: Ово су три најопасније отровнице код нас

Уз помоћ секача или ножа направите прорезе па умотајте кифлицу. Погледајте детаљно израду у видеу.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име