Pamuk kiflice: Toliko mekano testo da se topi u ustima

0
5191
Printscreen/Magazin Stil

Sastojci:
900 gr brašna tip 500,
1 kesica suvog kvasca (7gr),
2 jaja,
400 ml toplog mleka,
180 ml ulja,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli

Priprema:

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Pročitajte i  Nije sramota tražiti srodnu dušu: Ispovest žene koja je upoznala muža preko sajta Simfonija

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po do dva sata.

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom.

Pročitajte i  Razara organizam: Ovaj začin SVI KORISTIMO, a uništava nam zdravlje

Uz pomoć sekača ili noža napravite proreze pa umotajte kiflicu. Pogledajte detaljno izradu u videu.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime