Печени кромпир је у многим домовима међу омиљеним јелима. Брзо се припрема, а укусан је.
Међутим, многи не успевају да добију савршену хрскавост споља, док су унутра кромпирићи мекани.
Један мушкарац је поделио трик за најбољи печени кромпир на Тик Току, а видео показује поступак у само пар корака.
@jimlad83Reply to @anna_wr1ght how did I do?? #fy #jimlad #foryou #dadkitchen #roastitup #sunday #foodie #potatok #spud♬ Coming of Age – Blondes
Најпре, ставите уље на посуду за печење изагрејте у рерни 15 минута.
У међувремену, кромпир кувајте у сланој води, све док не омекша, али да се не распадне.
Kромпир процедите и ставите у посуду, па га поспите глатким брашном.
Посуду добро протресите, док сваки кромпир не буде умотан у брашно.
Извадите посуду за печење из рерне и пажљиво додајте свој кромпир у уље.
Оставите пар секунди да одстоји, а затим посолите и побиберите.
Након тога, следи трик – ставите неколико кашичица маргарина у посуду за печење.
Пеците на 180 Целзијуса 40 минута, а затим окрените кромпир и пеците још 30 минута.
Извор: Стил