Чувени песто Ђеновезе, али на српски начин! Једноставан, брз и веома здрав оброк!

0
1003

Песто Ђеновезе познат је у целом свету као једна од најбољих верзија пасте коју Италијани припремају. Јавља се у безброј варијанти којима доминира зелено поврће или зачинске биљке (најчешће босиљак) у комбинацији са орашастим плодовима. Њихови зачини, нажалост, и даље се не могу увек наћи у нашој земљи, али то не значи да и ми не можемо да уживамо у овом феноменалном оброку. Уз пар модификација, лако га можете припремити уз намирнице које можете купити у Србији.

Прочитајте и: MIODRAG PETROVIĆ ČKALJA: Podsetite se ovog velikana kroz 5 njegovih najsmešnijih uloga

Pročitajte i  Да вам мушкатле бујају до јесени: Савршени трикови за најлепшу башту
Ова паста се у оригиналу прави од босиљка, али је многима још боља верзија са спанаћем
Ова паста се у оригиналу прави од босиљка, али је многима још боља верзија са спанаћем

Прочитајте и: SIGURNO ZNATE ZA KALENIĆ PIJACU: A znate li kako je dobila ime?

Ево рецепта за нашу верзију песто Ђеновезеа:

– 400 до 500 гр спанаћа
– 100 грама ораха
– 3 чена белог лука
– паковање шпагета или било којих других тестенина
– 5 до 6 кашика маслиновог уља
– 2 кашике брашна
– мало млека (по укусу)
– со, вегета

Pročitajte i  Слаткиш који се не одбија: Мекана пита са вишњама и пудингом коју ћете обожавати
Састојке за пасту можете самлети у блендеру или изгњечити у авану. Паста
Састојке за пасту можете сецкати, самлети у блендеру или изгњечити у авану

Прочитајте и: PAVLOVO DRVO ILI PAULOVNIJA: Brzorastuće drvo sa raznovrsnom primenom sve je popularnije u Srbiji zbog zarade koju donosi

Спанаћ опрати, обарити и исецкати што је ситније могуће (као за пире од спанаћа). Исецкати бели лук и пропржити га на мало уља са две кашике брашна. Додати спанаћ, досути мало млека и зачинити. Кувати свега 1-2 минута уз константно мешање.

Pročitajte i  Препознаће се све српске мајке: 30 реченица које иду на нерве свим ћеркама

Прочитајте и: SKADARLIJA PRE SKADARLIJE: Ova boemska četvrt samo je jednom promenila ime, i tada se zvala ovako!

Пасту обарити, па у њу додати спанаћ и исецкане орахе. Густину соса сами прилагодите према вашој жељи, додавањем маслиновог уља.

Служите уз салату.

Извор: Опанак

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име