Čuveni pesto Đenoveze, ali na srpski način! Jednostavan, brz i veoma zdrav obrok!

0
701

Pesto Đenoveze poznat je u celom svetu kao jedna od najboljih verzija paste koju Italijani pripremaju. Javlja se u bezbroj varijanti kojima dominira zeleno povrće ili začinske biljke (najčešće bosiljak) u kombinaciji sa orašastim plodovima. Njihovi začini, nažalost, i dalje se ne mogu uvek naći u našoj zemlji, ali to ne znači da i mi ne možemo da uživamo u ovom fenomenalnom obroku. Uz par modifikacija, lako ga možete pripremiti uz namirnice koje možete kupiti u Srbiji.

Pročitajte i: MIODRAG PETROVIĆ ČKALJA: Podsetite se ovog velikana kroz 5 njegovih najsmešnijih uloga

Pročitajte i  Vruća jabukovača: Preukusno piće koje pomaže u mršavljenju!
Ova pasta se u originalu pravi od bosiljka, ali je mnogima još bolja verzija sa spanaćem
Ova pasta se u originalu pravi od bosiljka, ali je mnogima još bolja verzija sa spanaćem

Pročitajte i: SIGURNO ZNATE ZA KALENIĆ PIJACU: A znate li kako je dobila ime?

Evo recepta za našu verziju pesto Đenovezea:

– 400 do 500 gr spanaća
– 100 grama oraha
– 3 čena belog luka
– pakovanje špageta ili bilo kojih drugih testenina
– 5 do 6 kašika maslinovog ulja
– 2 kašike brašna
– malo mleka (po ukusu)
– so, vegeta

Pročitajte i  Veliko priznanje uglednog američkog sajta! Srbija proglašena za najlepšu zemlju u Evropi!
Sastojke za pastu možete samleti u blenderu ili izgnječiti u avanu. Pasta
Sastojke za pastu možete seckati, samleti u blenderu ili izgnječiti u avanu

Pročitajte i: PAVLOVO DRVO ILI PAULOVNIJA: Brzorastuće drvo sa raznovrsnom primenom sve je popularnije u Srbiji zbog zarade koju donosi

Spanać oprati, obariti i iseckati što je sitnije moguće (kao za pire od spanaća). Iseckati beli luk i propržiti ga na malo ulja sa dve kašike brašna. Dodati spanać, dosuti malo mleka i začiniti. Kuvati svega 1-2 minuta uz konstantno mešanje.

Pročitajte i  Devojačko kolanče: Vezena osmokraka zvezda upućuje nas da korene Starih Srba treba tražiti oko 6500. godine pre Hrista

Pročitajte i: SKADARLIJA PRE SKADARLIJE: Ova boemska četvrt samo je jednom promenila ime, i tada se zvala ovako!

Pastu obariti, pa u nju dodati spanać i iseckane orahe. Gustinu sosa sami prilagodite prema vašoj želji, dodavanjem maslinovog ulja.

Služite uz salatu.

Izvor: Opanak

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime