Петер Хандке о Србима: Најежићете се од његових РЕЧИ о СРПСКИМ ГРОБОВИМА!

2
4633
Фото: Јутјуб принтскрин

– Шта је уопште нормалан живот? Вероватно, путовање аутобусом а да вас при томе нико не засипа каменицама зато што је на њему ћирилични натпис. Било би нормално ићи на гробље које није порушено већ је одржавано и сачувано… Истина је, нажалост, да ови људи не налазе гробове, већ рушевине и змијска легла у њима… Али они у тој трагедији и даље носе своју `нормалност` коју им други ускраћују, носе у себи сва људска осећања, понеко још има жељу да се понекад насмеје… Њихов живот јесте претворен у бескрајну ноћ, али они у њој и даље постоје без обзира на то што зора можда неће сванути. То је моја епопеја нашег времена, слика и прилика света у коме живимо, а ови људи су највећи трагичари и јунаци данашњице – говорио је аустирјски писац о Србима.

Pročitajte i  2 предлога за хранљив ручак са бататом: Савршен летњи оброк за целу породицу

Петер Хандке, добитник је Нобелове награде за књижевност за 2019. годину, а престижна награда уручена му је 10. децембра.

Аустријски писац свету је запао за око због својих ставова о Србима, па се са великим разлогом данас сматра за једног од највећих српских пријатеља.

Након што је објављено да је Петер добитник Нобелове награде, уследио је велики притисак многих страних медија због његовог става према нашој земљи и нашем народу.

Pročitajte i  Предивна прича о томе како је Момо Капор на једној слави поред пуно хране остао празног стомака

Петер Хандке се на достојанствен начин изборио са свим притисцима и бојкотима на које је наишао.

Педесет осам година раније у Стокхолму Нобелова награда уручена је Иви Андрићу.

ОПАНАК

Inicijalizacija u toku...

2 KOMENTARA

  1. Ja se divim g.Petru Handkeu,na njegovoj dostojanstvenoj drži,da nije poklekao pred nemilosrdnim napadima na njega,zbog podrške Srbima…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име