Петер Хандке о Србима: Најежићете се од његових РЕЧИ О СРПСКИМ ГРОБОВИМА!

2
8734
Фото: Јутјуб/принтскрин/РТС

Петер Хандке, добитник је Нобелове награде за књижевност за 2019. годину, а престижна награда уручена му је 10. децембра.

Аустријски писац свету је запао за око због својих ставова о Србима, па се са великим разлогом данас сматра за једног од највећих српских пријатеља.

Након што је објављено да је Петер добитник Нобелове награде, уследио је велики притисак многих страних медија због његовог става према нашој земљи и нашем народу.

Pročitajte i  ДА ЛИ ТРЕБА НОСИТИ ЦРНИНУ НАКОН СМРТИ БЛИСКЕ ОСОБЕ? Владика Григорије дао одговор са којим се многи Срби не би сложили!

Петер Хандке се на достојанствен начин изборио са свим притисцима и бојкотима на које је наишао.

А овако је говорио о нама: 

– Шта је уопште нормалан живот? Вероватно, путовање аутобусом а да вас при томе нико не засипа каменицама зато што је на њему ћирилични натпис. Било би нормално ићи на гробље које није порушено већ је одржавано и сачувано… Истина је, нажалост, да ови људи не налазе гробове, већ рушевине и змијска легла у њима… Али они у тој трагедији и даље носе своју `нормалност` коју им други ускраћују, носе у себи сва људска осећања, понеко још има жељу да се понекад насмеје… Њихов живот јесте претворен у бескрајну ноћ, али они у њој и даље постоје без обзира на то што зора можда неће сванути. То је моја епопеја нашег времена, слика и прилика света у коме живимо, а ови људи су највећи трагичари и јунаци данашњице – говорио је аустирјски писац о Србима.

Pročitajte i  Нов рецепт за штрудлу са маком: Тесто без брашна, а одозго глазура - Уживаћете у фантастичном укусу

 

ОПАНАК

Inicijalizacija u toku...

2 KOMENTARA

  1. Ja se divim g.Petru Handkeu,na njegovoj dostojanstvenoj drži,da nije poklekao pred nemilosrdnim napadima na njega,zbog podrške Srbima…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име