Не само зато што је толико једноставна за припрему него и због тога што греје душу попут загрљаја. Лимун који омекшава месо у комбинацији с белим луком који отпушта прекрасне ароме.
Да су једноставна јела често и најукуснија, потврђује рецепт славне куварице Најџеле Лосон за пиле са белим луком и лимуном. Без компликовања, довољно је ставити све у плех за печење, убацити лимун и зачине па уживати у мирисима који се шире из рерне. Резултат је сочно и меко месо које осваја освежавајућим укусом.
Састојци за пиле с лимуном и белим луком:
1 пиле
1 главица белог лука
1 велики лимун
мајчина душица
3 кашичице маслиновог уља
150 мл белог вина
со, бибер
Припрема:
1. Загрејте рернуна 160 степени. Пиле раздвојите на комаде, бели лук на неогуљене чешњеве. Лимун исеците на комаде. Ставите све састојке у посуду па их науљите.
2. Положите пилетину с кожом према горе у плех, додајте лимун и бели лук па мајчину душицу. Прелијте вином и пеците два сата прекривено фолијом.
3. Скините фолију и пеците на 30-45 минута на 200 степени.
4. Послужите уз прилог према жељи.
Пријатно!
Извор: Стил.Курир