Piletina sa limunom i belim lukom: Aromatična i mekana, bukvalno se topi u ustima

0
647

Ne samo zato što je toliko jednostavna za pripremu nego i zbog toga što greje dušu poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s belim lukom koji otpušta prekrasne arome.

Da su jednostavna jela često i najukusnija, potvrđuje recept slavne kuvarice Najdžele Loson za pile sa belim lukom i limunom. Bez komplikovanja, dovoljno je staviti sve u pleh za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz rerne. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvežavajućim ukusom.

Pročitajte i  Najveći greh tokom posta: Otac Arsenije objasnio suštinu odricanja

Sastojci za pile s limunom i belim lukom:

1 pile
1 glavica belog luka
1 veliki limun
majčina dušica
3 kašičice maslinovog ulja
150 ml belog vina
so, biber
Priprema:

1. Zagrejte rernuna 160 stepeni. Pile razdvojite na komade, beli luk na neoguljene češnjeve. Limun isecite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.

Pročitajte i  Napravite ukusan obrok za celu porodicu za samo 200 dinara: Savršena krompiruša idealna za doručak ili večeru

2. Položite piletinu s kožom prema gore u pleh, dodajte limun i beli luk pa majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.

3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 stepeni.

4. Poslužite uz prilog prema želji.

Prijatno!

Izvor: Stil.Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime