Пилетина са лимуном и белим луком: Ароматична и мекана, буквално се топи у устима

0
894

Не само зато што је толико једноставна за припрему него и због тога што греје душу попут загрљаја. Лимун који омекшава месо у комбинацији с белим луком који отпушта прекрасне ароме.

Да су једноставна јела често и најукуснија, потврђује рецепт славне куварице Најџеле Лосон за пиле са белим луком и лимуном. Без компликовања, довољно је ставити све у плех за печење, убацити лимун и зачине па уживати у мирисима који се шире из рерне. Резултат је сочно и меко месо које осваја освежавајућим укусом.

Pročitajte i  Паљење петровданских лила - обичај уочи Петровдана ког чувају малобројни српски домови

Састојци за пиле с лимуном и белим луком:

1 пиле
1 главица белог лука
1 велики лимун
мајчина душица
3 кашичице маслиновог уља
150 мл белог вина
со, бибер
Припрема:

1. Загрејте рернуна 160 степени. Пиле раздвојите на комаде, бели лук на неогуљене чешњеве. Лимун исеците на комаде. Ставите све састојке у посуду па их науљите.

Pročitajte i  Најкраћа молитва чија снага помера и планине: Ако мислите да вас је снашло зло ево како треба да молите!

2. Положите пилетину с кожом према горе у плех, додајте лимун и бели лук па мајчину душицу. Прелијте вином и пеците два сата прекривено фолијом.

3. Скините фолију и пеците на 30-45 минута на 200 степени.

4. Послужите уз прилог према жељи.

Пријатно!

Извор: Стил.Курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име