Pileća supa iz mamine kuhinje: Okrepljuje organizam i čuva imunitet tokom cele godine

0
765
Foto: Kod bake u gostima

Sastojci:

1 pile
2 glavice luka
4-5 šargarepe
3 peršuna
1 paškanat
1 manji celer
3 čena belog luka
1 kašičica bibera u zrnu
2 kašike soli
1 kašičica šećera

Priprema:

U ekspres lonac (može i običan) od 5 l staviti pile, dodajte povrće i začine i sipajte vode da prekrije sve sastojke, pa zatvoriti lonac.
Kada provri, smanjite vatru i kuvajte još ½ sata i isključite. Ako kuvate u običnom loncu onda kuvanje duže traje.
Nakon otvaranja lonca supu procedite kroz cediljku i dodajte domaću testeninu ili knedle.Za bolji ukus dodajte malo mlevenog bibera i bosiljak.
Kuvanu šargarepu i zelen sitno iseckajte i dodajte u supu.
Pre služenja u vrelu supu dodajte sitno seckan svež peršunov list.

Pročitajte i  BOG SE JAVI, VAISTINU SE JAVI: Danas praznujemo Bogojavljenje Gospodnje

Izvor: Oklagija

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime