Pita krompiruša od gotovih kora: Sočna i bogata, idealna za svaki obrok

0
1557
Foto: Jutjub/prntskrin/Igor the Cook

Potrebno je: 2 krompira; 100 gr slanine; 2 praziluka; so i biber; kore za pitu; 4 jaja; 250 ml kisele pavlake; 150 ml kisele vode; 5 gr praška za pecivo;

Priprema: Skuvajte krompir u ljusci. Na masti propržite praziluk i slaninicu, oljuštite krompir i isecite i dodajte sa prazilukom. Namažite koru sa mašću, stavite fil, naborajte kore, uvite u krug i stavite u nauljen pleh na sredinu. Ostale kore isto filujte i naborajte, i ređajte oko sredine u krug. Umutite jaja, pavlaku, kiselu vodu i prašak za pecivo, prelijte pitu, pecite na 200 C – 30-35 minuta.

Pročitajte i  Najstarija srpska prezimena: Srbi čuvaju dugu tradiciju porodičnih imena, a evo odakle potiči i datiraju ona najstarija

Izvor:Igy the cook

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime