Векна од млевеног меса пуњен поврћем је супер предлог за ручак или вечеру. Поред тога што можете да служите за пређело када су славља, као лагани оброк је одлично решење. Има разноврсних намирница, а не пада тешко на стомак. Послужите са салатом, а ако вам није довољно, онда ће и хлеб послужити, најбоље ако је домаћи.
Састојци:
1 кг млевеног меса
1 црни лук
2 чена белог лука
2 јајета
50 г презли
150 г киселих крсатаваца
1 кувана шаргарепа
150 г маслина
150 г маринираних печурака
150 г грашка из конзерве
50 г сира
Припрема:
Млевено месо зачините, па додајте јаја, сецкани црни лук и бели лук и презле. У уски плех обложен пек папиром распоредите део млевеног меса, али тако да обложите ивице и дно, а у средини да остане рупа. Ту сипајте сипајте печурке, грашак, маслине и киселе краставце и шаргарепу (исечено). Затворите преосталим млевеним месом. Прелијте маслиновим уљем и поспите млевеном слатком паприком. Пеците у загрејаној рерни на 190°C око 35 минута. Затим поспите ренданим сиром и пеците 15 минута на истој температури.