Pita od mlevenog mesa kakvu još niste jeli! Mesnata vekna punjena povrćem kojoj niko ne može da odoli!

0
367
Foto: Jutjub/printskrin

Vekna od mlevenog mesa punjen povrćem je super predlog za ručak ili večeru. Pored toga što možete da služite za pređelo kada su slavlja, kao lagani obrok je odlično rešenje. Ima raznovrsnih namirnica, a ne pada teško na stomak. Poslužite sa salatom, a ako vam nije dovoljno, onda će i hleb poslužiti, najbolje ako je domaći.

Sastojci:

Pročitajte i  Mihailo ili Mihajlo: Koja varijanta ovog imena je ispravna i kako se pravilno izgovara?

1 kg mlevenog mesa
1 crni luk
2 čena belog luka
2 jajeta
50 g prezli
150 g kiselih krsatavaca
1 kuvana šargarepa
150 g maslina
150 g mariniranih pečuraka
150 g graška iz konzerve
50 g sira

Priprema:

Mleveno meso začinite, pa dodajte jaja, seckani crni luk i beli luk i prezle. U uski pleh obložen pek papirom rasporedite deo mlevenog mesa, ali tako da obložite ivice i dno, a u sredini da ostane rupa. Tu sipajte sipajte pečurke, grašak, masline i kisele krastavce i šargarepu (isečeno). Zatvorite preostalim mlevenim mesom. Prelijte maslinovim uljem i pospite mlevenom slatkom paprikom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta. Zatim pospite rendanim sirom i pecite 15 minuta na istoj temperaturi.

Pročitajte i  Pileće pljeskavice sa povrćem: Ručak gotov za tren, a prilog vam nije ni potreban

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime