Потребно је: 450 гр брашна; 250 мл. млаке воде; соли
Надев: 4 јабуке; 150 гр мл. ораха; уље; цимет; шећер; ванилин шећер.
Припрема: Замесити глатко тесто од брашна воде и соли мало развучи оклагијом и премазати уљем и оставити на столу да се одмори око 10 – 15 мин. Развући као у видеу и разбацати орахе и јабуке.
Покидати крајеве и увити до пола стола. И другу половину помоћу стоњака увити и пресећи на пола ножем. У већи подмазан округли плех ређати у круг.
Намазати добро уљем са свих страна и пећи на 200 степени око 30-40 мин. Покрити крпом да омекне и посути ванилин шећером и прах шећером. Уживајте.
Pročitajte i Три главне особине љубави: Владика Николај објаснио како да препознамо шта (ни)је љубав
Бакина кухиња
Inicijalizacija u toku...