Пита са орасима: Мекана и хрскава, очараће вас мирисом и укусом!

0
1257
Пита са орасима/ Бакина кухиња

Потребно је: 450 гр брашна; 250 мл. млаке воде; соли

Надев: 4 јабуке; 150 гр мл. ораха; уље; цимет; шећер; ванилин шећер.

Припрема: Замесити глатко тесто од брашна воде и соли мало развучи оклагијом и премазати уљем и оставити на столу да се одмори око 10 – 15 мин. Развући као у видеу и разбацати орахе и јабуке.

Pročitajte i  Планина Путник: Ево како је један планински масив у Канади назван по српском војводи

Покидати крајеве и увити до пола стола. И другу половину помоћу стоњака увити и пресећи на пола ножем. У већи подмазан округли плех ређати у круг.

Намазати добро уљем са свих страна и пећи на 200 степени око 30-40 мин. Покрити крпом да омекне и посути ванилин шећером и прах шећером. Уживајте.

Pročitajte i  Srpska narodna imena najstarijeg porekla koja imaju prelepa značenja

Бакина кухиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име