Na drugoj “Gulašijadi” u Svilajncu pobedu je odnela “Jedite kod Džoa”
U nedelju 5. avgusta održana je druga po redu Gulašijada u Svilajnac , na kojoj je učestvovalo oko 50 ekipa, najviše iz Svilajnca i okoline, ali i cele Srbije.
Takmičarskih gulaša bilo je 37, a ocenjivao ih je stručni žiri u sastavu: Dejan Stanković, predsednik Kulinarske Federacije Srbije, Miloš Jovanović, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije i Jovica Đurđević, predsednik Master Chefs Švajcarske:
“Gulaš je jelo koje se, u svojoj osnovi, pravi od junećeg mesa. Ocenjuju se gustina, boja, struktura mesa. Meso mora zadržati svoju formu, ne sme biti raskuvano, a ni tvrdo. Brašno ne dolazi u obzir. Može da bude blago pikantno, ali ne i ljuto” – rekao je Dejan Stanković, predsednik Kulinarske Federacije Srbije, prilikom davanja instrukcija takmičarima.
Prvo mesto osvojila je ekipa “Jedite kod Džoa” iz Svilajnca, drugo mesto ekipa “Mi, vi, oni i Toša” iz Svilajnca, a treće mesto ekipa “Talija” iz Svilajnca.
Pehare i medalje najuspešnijim takmičarima uručila je Dragana Radević, zamenica predsednika opštine Svilajnac:
“Čestitam pobednicima i svim učesnicima, jer ovo je manifestacija koja promoviše druženje, okupljanje prijatelja i porodice. Trudićemo se da postane tradicionalna narednih godina i da obogati turističku ponudu Svilajnca” – izjavila je ona.
Za sve učesnike i posetioce ove manifestacije organizovan je celodnevni zabavno-kulturni program, pa je tako publika uživala u paradi konja i zaprega članova Konjičkog kluba “Mara” iz Svilajnca, tradicionalnim srpskim sportskim igrama, a u večernjim satima nastupali su Trubački orkestar Bože Mladenovića, KUD “Sinđelić” Svilajnac, KUD “Dimitrije Katić” Crkvenac, KUD “Sveta Trojica” Bobovo.
Gulašijada je protekla u veseloj atmosferi i dobrom raspoloženju, a tako je i završena, velikim koncertom Nade Topčagić.