Поводом преименовања улице у Београду ОГЛАСИЛА се породица Благоја Јововића: Свим СРБИМА имали да поруче само ЈЕДНО!

0
2243

Због преименовања Загорске улице у Земуну у улицу Благоја Јововића његова породица упутила је писмо захвалности заменику градоначелника Београда. Писмо преносимо у целини.

Поштовани,
супруга Глади Мико, син Гаврило, ћерке Јадранка, Марија и Карина Јововић желимо да Вам се захвалимо на Вашој иницијативи за именовање једне од важних улица у престоници републике Србије, граду Београду, у част ратног борца и хероја нашег супруга и оца г. Благоја Јововића.

Драго нам је да Република Србија и град Београд не заборављају своје хероје.

Та иницијатива омогућава да проговори правда и да се препозна историјска истина и важност коју је имао планирани и храбри атентат који је наш Благоје учинио против ратног злочинца поглавника Анте Павелића.

Pročitajte i  Проверен начин за припрему џигерице: Пуна витамина, преко 24 милиона људи је погледало рецепт (ВИДЕО)

Овај херојски чин је извршен уз помоћ и других патриота Срба из Буенос Ајреса.

Истакнимо само очински благослов који је Благоје имао од стране свештеника Радојице Поповића.

Наш драги Благоје је морао да живи чувајући ту тајну у тишини своје породице више од педесет година све док га митрополит Амфилохије, приликом његове посете манастиру Острогу, није наговорио да открије истину свима.

Pročitajte i  Први Србин који је био ЗВЕЗДА европског и светског филма: Говорио је 5 језика, а писао је искључиво ЋИРИЛИЦОМ

Благоје је до последњег даха преживљавао дубоко емотивно судбину свог народа у широј отаџбини у току последњих ратних догађања у бившој Југославији, а нарочито судбину светог Косова и Метохије, и тако је и предао своју душу Богу.

Двадесет година након смрти Благоја Јововића, овај Ваш пројекат и признање уздижу лик Благоја Јововића на ниво великих синова српског народа и остављају његов лик на право место у историји као пример на којем се уче покољења.

Његов пример је пре свега сведочанство о љубави према својој Отаџбини и Цркви, српским вредностима које су му усадили његови преци и пример снажне посвећености сећању на огромни број невиних жртава које је српски народ поднио у НДХ и посебно у концентрационом логору Јасеновац.

Pročitajte i  Доручак Николе Тесле због кога се осећао као дечак са 78 година: Веровао је да му оваква исхрана даје снагу и поправља здравље

Још једном срдачно захваљујемо Вама, члановима скупштине града Београда и свима који су овај свечани чин омогућили.

Вољели би да једног дана, кад то прилике буду допустиле, породично посетимо град Београд и да вам се и лично захвалимо.

Породица Јововић, град Росарио, Република Аргентина.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име