Povodom preimenovanja ulice u Beogradu OGLASILA se porodica Blagoja Jovovića: Svim SRBIMA imali da poruče samo JEDNO!

0
1504

Zbog preimenovanja Zagorske ulice u Zemunu u ulicu Blagoja Jovovića njegova porodica uputila je pismo zahvalnosti zameniku gradonačelnika Beograda. Pismo prenosimo u celini.

Poštovani,
supruga Gladi Miko, sin Gavrilo, ćerke Jadranka, Marija i Karina Jovović želimo da Vam se zahvalimo na Vašoj inicijativi za imenovanje jedne od važnih ulica u prestonici republike Srbije, gradu Beogradu, u čast ratnog borca i heroja našeg supruga i oca g. Blagoja Jovovića.

Drago nam je da Republika Srbija i grad Beograd ne zaboravljaju svoje heroje.

Ta inicijativa omogućava da progovori pravda i da se prepozna istorijska istina i važnost koju je imao planirani i hrabri atentat koji je naš Blagoje učinio protiv ratnog zločinca poglavnika Ante Pavelića.

Pročitajte i  Lujza Krikner: Mlada Nemica iz bogataške kuće u najtežim vremenima odrekla se svega zbog ljubavi prema ovom našem vojvodi

Ovaj herojski čin je izvršen uz pomoć i drugih patriota Srba iz Buenos Ajresa.

Istaknimo samo očinski blagoslov koji je Blagoje imao od strane sveštenika Radojice Popovića.

Naš dragi Blagoje je morao da živi čuvajući tu tajnu u tišini svoje porodice više od pedeset godina sve dok ga mitropolit Amfilohije, prilikom njegove posete manastiru Ostrogu, nije nagovorio da otkrije istinu svima.

Pročitajte i  Spolja hrskavo, a unutra mekano i sočno: Bakin trik kako da najbolje spremite NAJUKUSNIJE PILE

Blagoje je do poslednjeg daha preživljavao duboko emotivno sudbinu svog naroda u široj otadžbini u toku poslednjih ratnih događanja u bivšoj Jugoslaviji, a naročito sudbinu svetog Kosova i Metohije, i tako je i predao svoju dušu Bogu.

Dvadeset godina nakon smrti Blagoja Jovovića, ovaj Vaš projekat i priznanje uzdižu lik Blagoja Jovovića na nivo velikih sinova srpskog naroda i ostavljaju njegov lik na pravo mesto u istoriji kao primer na kojem se uče pokoljenja.

Njegov primer je pre svega svedočanstvo o ljubavi prema svojoj Otadžbini i Crkvi, srpskim vrednostima koje su mu usadili njegovi preci i primer snažne posvećenosti sećanju na ogromni broj nevinih žrtava koje je srpski narod podnio u NDH i posebno u koncentracionom logoru Jasenovac.

Pročitajte i  30 zaboravljenih reči srpskog jezika: Nekada su se stalno koristile, a danas ih niko ne zna

Još jednom srdačno zahvaljujemo Vama, članovima skupštine grada Beograda i svima koji su ovaj svečani čin omogućili.

Voljeli bi da jednog dana, kad to prilike budu dopustile, porodično posetimo grad Beograd i da vam se i lično zahvalimo.

Porodica Jovović, grad Rosario, Republika Argentina.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime