Породични ручак који можете да послужите са сезонском салатом.
Састојци:
600 г пилецег филеа
130-150 г кацкаваља (45%мм)
150 г сланинне
1/2 кашике сенфа
1 већи или 2 мања чена белог лука
со, бибер
1 јаје
1 кашика киселе павлаке (20%мм)
200 мл павлаке за кување
мирођија
Припрема:
Месо исеците на шницле и мало улупајте. Сваку шницлу посолите и побиберите. Сенф и сецакни бели лук помешајте. 2/3 качкаваља исеците на траке, 1/3 изрендајте.
Тепсију подмажите са 1 кашичицом уља. Сваку шницлу премажите сенфом и белим луком, па ставите траку качкаваља и уролајте. Сваку ролницу уролајте у сланину. Ако сланина има чврсту кожицу одстраните је. Поређајте у плех.
Јаје, киселу павлаку, павлаку за кување, мирођију, со и бибер сједините. Прелијте ролнице, па пеците 30 минута на 200°Ц. Затим извадите из рерне, поспите ренданим качкаваљем и вратите да се запече још 5-10 минута.
Извор: Ствар укуса