Посна пита са празилуком: Потпуно другачија од свих које сте пробали! Готова за трен!

0
1879
Фото: Јутјуб/принтскрин

колико немате увек идеју за доручак или вечеру у време поста, ова брза и једноставна пита са празилуком прави је избор. За питу по рецепту који вам доносимо нећете морати да проведете много времена у кухињи и за шпоретом.

Мало је дугачија од свих које сте раније пробали, а празилук јој даје посебно леп укус.

Pročitajte i  Срећан је само онај ко у срцу има љубав: Патријарх Порфирије пожелео ђацима срећан почетак школске године

Састојци:

250 г кукурузног брашна
250 г пшеничног брашна
1 кесица прашка за пециво
2 струка празилука
2 чаше киселе воде
пола чаше уља
со, биберПрипрема:

Бели део празилука ситно исецкајте и пропржите на мало уља, а зелени оставите са стране. Саставите у дубљу посуду кукурузно и пшенично брашно, додајте прашак за пециво, уље и киселу воду, со и бибер, па све добро промешајте. У ово додајте пржени празилук па изједначите мешањем смесу. У подмазану округлу тепсију сипајте смесу и ставите у загрејану рерну на 200 степени. Питу пеците 20 минута. За то време исеците зелелне делове празилука на кругове. Извадите питу из рерне па је поспите празилуком и вратите да се пече још 10 минута.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Извор: Ствар укуса

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име