Посна штрудла са џемом и орасима: Сви ће вам тражити овај рецепт

0
381
Фото: Бакина кухиња

Потребно је: 200 милилитара млаке воде; 300 гр брашна; мало брашна за посипање; 3 кашике маслиновог уља; 20 гр квасца; корица лимуна; 1 кашичица шећера, мало соли; 100 гр млевених ораха; 4 кашике џема од кајсија.

Припрема: Сипати воду у ванглицу додати квасац и шећер и оставити да надође квасац. Додати уље, корицу лимуна, брашно и со и замесити глатко тесто. Оставити 20 мин покривено да надође. Премесити па опет оставити да нарасте.. Истрести на сто који сте мало побрашњивили. Развући правоугаоник дужине малог плеха. Намазати џемом и посути орасима. Увити у ролницу.

Pročitajte i  Поред ОВОГ језера заборавићете на море: Према легенди настало је од СУЗА, а пружа одмор за душу и тело

Плех обложити пек папиром и ставити штрудлу. Покрити да одмара 15 мин. За то време угрејати рерну на 200 степени Ц па ставити штрудлу. Смањити рерну на 180 и пећи 40 мин. Врућу штрудлу премазати посним маргарином. Сећи охлађену.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име