POSNE KORPICE SA SUSAMOM: Korak po korak, napravite predjelo koje će vam tražiti repete na slavi!

0
351
Foto: Jutjub/printskrin/ CooKing

Posne korpice sa susamom

Sastojci:

300 g brašna

200 g pečenog susama

1 kesica praška za pecivo

1 kašičica soli (i/ili začini po ukusu – biber, mirođija, origano, mlevena crvena paprika…)

100 ml ulja

oko 50 ml kisele vode

Priprema:

Brašno, susam, pecivo i začine pomešajte. Dodajte ulje i vodu pa krenite sa mešenjem testa. Prvo možete kašikom da se sve fino sjedini, a onda dalje rukama kada testo postane tvrđe. Gotovo testo je tvrdo i lako se kida, što nam je i potrebno. Ako vam je testo nešto mekše, dodajte još brašna, i obrnuto, ako je dosta tvrdo dodajte malo vode.

Pročitajte i  Carica Milica za Srbiju je uradila što nijedna majka ne bi! Ovo je život najvoljenije srpske kneginje

Dakle, od testa kidajte komade i uz pomoć modlica pravite korpice. Testo stavite u modlu pa utisnite tako da dobijete željeni oblik.

Korpice pecite na 180°C oko 20 minuta sve u zavisnosti od jačine vaše rerne. Gotove su kada fino porumene, a i zamirisaće.

Gotove korpice izvadite iz rerne da se prohlade, pa tek onda izvadite iz modlica, jer kada su vruće teže se vade i hoće da popucaju.

Pročitajte i  Zašto je kralju Aleksandru zasmetala tvrđava Žrnov? Zbog gradnje Spomenika Neznanom junaku na Avali MINIRAN JE drevni srpski grad

Spremne korpice punite čime god želite. Možete samo tunjevinom, ili nekom drugom usitnjenom ribom, a možete i ribljom paštetom. Možete ih puniti i posnom ruskom salatom, ili nekom drugom po vašem izboru, a još možete iskoristiti ajvar ili biljni sir. Pustite mašti na volju!

Ako korpice radite dan ranije, upakujte ih u kutiju sa poklopcem, jer će tako sačuvati svežinu – ili ih ubacite u kese.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime