ПОСНЕ КОРПИЦЕ СА СУСАМОМ: Корак по корак, направите предјело које ће вам тражити репете на слави!

0
727
Фото: Јутјуб/принтскрин/ CooKing

Посне корпице са сусамом

Састојци:

300 г брашна

200 г печеног сусама

1 кесица прашка за пециво

1 кашичица соли (и/или зачини по укусу – бибер, мирођија, оригано, млевена црвена паприка…)

100 мл уља

око 50 мл киселе воде

Припрема:

Брашно, сусам, пециво и зачине помешајте. Додајте уље и воду па крените са мешењем теста. Прво можете кашиком да се све фино сједини, а онда даље рукама када тесто постане тврђе. Готово тесто је тврдо и лако се кида, што нам је и потребно. Ако вам је тесто нешто мекше, додајте још брашна, и обрнуто, ако је доста тврдо додајте мало воде.

Pročitajte i  Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Дакле, од теста кидајте комаде и уз помоћ модлица правите корпице. Тесто ставите у модлу па утисните тако да добијете жељени облик.

Kорпице пеците на 180°Ц око 20 минута све у зависности од јачине ваше рерне. Готове су када фино порумене, а и замирисаће.

Готове корпице извадите из рерне да се прохладе, па тек онда извадите из модлица, јер када су вруће теже се ваде и хоће да попуцају.

Pročitajte i  На челу са моштима Светог владике Николаја: Патријарх Порфирије позвао народ на Спасовданску литију

Спремне корпице пуните чиме год желите. Можете само туњевином, или неком другом уситњеном рибом, а можете и рибљом паштетом. Можете их пунити и посном руском салатом, или неком другом по вашем избору, а још можете искористити ајвар или биљни сир. Пустите машти на вољу!

Ако корпице радите дан раније, упакујте их у кутију са поклопцем, јер ће тако сачувати свежину – или их убаците у кесе.

Pročitajte i  Десило се на Острогу: Прича оца Гојка Перовића која ће вас научити како да никог не осуђујете!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име