Posne punjene paprike: Preukusan obrok iz rerne, koji ćete iznova spremati

0
1694
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 10 paprika može suvih; 200 gr kuvanog pirinča; 1 praziluk; veza blitve; 1 veća šargarepa; 2 kašike ajvara; 100 ml kuvanog paradajza; 2 paradajza ili krompira; so i biber; 4 čena belog luka; ulje.

Priprema: Na ulju propržiti seckan praziluk pa dodati rendanu šargarepu. Blitvu obariti pa iseckati. Pirinač skuvati, ali ne sasvim. U pržen praziluk dodati obaren pirinač, iseckanu blitvu, ajvar, seckan beli luk, biber i so pa sve izjednačiti. Paprike oprati izvaditi semenke pa napuniti. Paradajz ili krompir iseći na tanje kriške i zatvarati paprike. Pleh obložiti pek papirom malo pouljiti i poređati paprike. Sipati kuvan paradajz preko njih i ulje. Peći na 200 stepeni C 50-60 min. Služiti tople.

Pročitajte i  Bio je uveren da se nikada neće oženiti, a tek pored žene Srpkinje slavni holivudski glumac shvatio je šta predstavlja topao porodični dom

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime