Posne ruske kape: Mekan i sočan slatkiš koji se TOPI u ustima

0
946
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

Za biskvit: 200 ml kisele vode; 200 gr brašna; 1 prašak za pecivo; 50 ml ulja; 100 gr šećera; 2 kašike kakaa.

Fil: 4 kašike prah sojinog mleka; 500 ml vruće vode; 100 gr šećera; 1 vanilin šećer; 3 kašike gustina; 3 kašike brašna; 250 gr posnog margarina; 3 kašike prah šećera; 100 gr kokos brašna.

Glazura; 100 gr posne crne čokolade; 2 kašike ulja ili kockica margarina.

Pročitajte i  U Banjaluci MUK zbog govora Miloša Bikovića: "Sprski narod nalazi se na BRANIKU PRAVOSLAVLjA"

Priprema: U činiju sipati brašno sa praškom za pecivo, dodati šećer, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačiti.

Pleh 40 x 30 obložiti pek papirom i izliti testo. Peći na 200 stepeni C oko 20 min. Istresti na drugi pek papir i skloniti donji papir.

Kad se ohladi kalupom vaditi krugove. U vruću vodu dodati šećer i ubaciti 4 kašike mleka u prahu i staviti na šporet.

Pročitajte i  Mudra srpska kneginja Persida: Rodila je desetoro dece, bila savladar svom suprugu, a Turci su joj poklonili dar, jedinstven u čitavoj njihovoj istoriji

Izmešati brašno i gustim sa vodom i kad provri dodati u mleko i dobro izjednaćiti žicom. Ostaviti da se sasvim ohladi uz često mešanje.

U plastični sud ubaciti omekšan margarin i 3 kašike prah šećer i dobro mikserom izmiksirati penasto. Kad se krema ohladi dodavati u margarin postepeno i sve izmiksati u glatku kremu. Na jedan krug naneti malo kreme pa poklopiti drugim krugom i namazati okolo kolača i uvaljati u kokos.

Pročitajte i  Božićne zdravice: Za božićnom trpezom nazdravite po srpskoj tradiciji, za zdravlje svih ukućana i napredak doma

Rastopiti čokoladu i na svaku kapicu staviti po jednu kašičicu. Ostaviti da se ohladi i sladiti se.

Bakina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime