Посне руске капе: Мекан и сочан слаткиш који се ТОПИ у устима

0
1295
Фото: Бакина кухиња

Потребно је:

За бисквит: 200 мл киселе воде; 200 гр брашна; 1 прашак за пециво; 50 мл уља; 100 гр шећера; 2 кашике какаа.

Фил: 4 кашике прах сојиног млека; 500 мл вруће воде; 100 гр шећера; 1 ванилин шећер; 3 кашике густина; 3 кашике брашна; 250 гр посног маргарина; 3 кашике прах шећера; 100 гр кокос брашна.

Глазура; 100 гр посне црне чоколаде; 2 кашике уља или коцкица маргарина.

Pročitajte i  Славимо Ивањдан: На овај велики празник Сунце се заустави три пута

Припрема: У чинију сипати брашно са прашком за пециво, додати шећер, уље, какао и киселу воду. Све добро изједначити.

Плех 40 x 30 обложити пек папиром и излити тесто. Пећи на 200 степени Ц око 20 мин. Истрести на други пек папир и склонити доњи папир.

Kад се охлади калупом вадити кругове. У врућу воду додати шећер и убацити 4 кашике млека у праху и ставити на шпорет.

Pročitajte i  До недавно је живела само у ЛОВАЧКИМ ПРИЧАМА: Откривен ЗЛАТНИ ВИВАК нова врста птице у Србији

Измешати брашно и густим са водом и кад проври додати у млеко и добро изједнаћити жицом. Оставити да се сасвим охлади уз често мешање.

У пластични суд убацити омекшан маргарин и 3 кашике прах шећер и добро миксером измиксирати пенасто. Kад се крема охлади додавати у маргарин постепено и све измиксати у глатку крему. На један круг нанети мало креме па поклопити другим кругом и намазати около колача и уваљати у кокос.

Pročitajte i  Најбољи трик за чишћење шпорета: У ЈЕДНОМ ПОТЕЗУ нестају све наслаге и масноће

Растопити чоколаду и на сваку капицу ставити по једну кашичицу. Оставити да се охлади и сладити се.

Бакина кухиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име