Посни колач са малинама: Слатке коцке којима НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ!

0
1924
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци: 2 чаше брашна, 2 чаше гриза, 2 чаше шећера, 1 чаша воде, 150 мл уља (или нешто мало мање од пуне чаше), 1 прашак за пециво, 2 ванилин шећера, 900 г малина или воћа по избору. Мера је чаша од 200 мл.

Припрема: Воћу додати пола мере шећера (1 чашу) па промешати и благо испасирати, па оставити да одстоји и пусте сок. Може се радити и са залеђеним и са свежим воћем, само што залеђено мало оставите да отпусти (или прелијте
врућом водом) па додајте шећер.

Pročitajte i  Силазак Светог Духа на апостоле - Празник рођења цркве Христове у народу познат као Духови

У другој посуди помешати брашно, гриз и остатак шећера. Додати прашак за пециво и ванилин шећер и промешати да се састојци сједине. Укључити рерну да се загреје на 180 степени. Поделити количину сувих састојака на 3 једнака дела.

Дубљи плех, ватросталну или керамичку тепсију премазати уљем. На дно истрести један део сувих састојака, протресите тепсију да се свуда лепо распореди. Нанесите пола фила од воћа и кашиком развуците.

Pročitajte i  Последња жеља Мике Антића: Написао ју је на цедуљици уочи смрти! Речи које ће вас расплакати и дати вам крила.

Затим опет свуда по мало истресите други део сувих састојака па и њега кашиком развуците. Преко опет малине и преко њих трећи део сувих састојака.
Помешати уље и воду па са њима све прелити и нагињати тепсију мало лево и мало десно да свуда прође. Мало ће пливати на површини, али не брините, упиће током печења.

Pročitajte i  Цео свет нам се ДИВИ: Многи не знају да САМО СРБИ на целој планети имају ОВУ вештину!

Ставити да се пече 40 минута на 170 степени, па појачати температуру на 200 степени и пећи још 20 минута. Видећете када одозго буде свуда по мало светло браон. Тада је колач готов.

Покрити крпом тепсију и оставити да се охлади. Исећи, посути шећером у праху па послужити.

(Стил)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име