Posni kolač sa malinama: Slatke kocke kojima NEĆETE ODOLETI!

0
1469
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci: 2 čaše brašna, 2 čaše griza, 2 čaše šećera, 1 čaša vode, 150 ml ulja (ili nešto malo manje od pune čaše), 1 prašak za pecivo, 2 vanilin šećera, 900 g malina ili voća po izboru. Mera je čaša od 200 ml.

Priprema: Voću dodati pola mere šećera (1 čašu) pa promešati i blago ispasirati, pa ostaviti da odstoji i puste sok. Može se raditi i sa zaleđenim i sa svežim voćem, samo što zaleđeno malo ostavite da otpusti (ili prelijte
vrućom vodom) pa dodajte šećer.

Pročitajte i  Obradujte svoju porodicu nečim slatkim: Brzi kolač od čokolade i kokosa koji se ne peče

U drugoj posudi pomešati brašno, griz i ostatak šećera. Dodati prašak za pecivo i vanilin šećer i promešati da se sastojci sjedine. Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Podeliti količinu suvih sastojaka na 3 jednaka dela.

Dublji pleh, vatrostalnu ili keramičku tepsiju premazati uljem. Na dno istresti jedan deo suvih sastojaka, protresite tepsiju da se svuda lepo rasporedi. Nanesite pola fila od voća i kašikom razvucite.

Pročitajte i  AKO NEMATE NOVAC, POSAO I SREĆE U LJUBAVI POMOLITE SE OVAKO: Čudotvorna molitva Svete Ksenije Petrogradske

Zatim opet svuda po malo istresite drugi deo suvih sastojaka pa i njega kašikom razvucite. Preko opet maline i preko njih treći deo suvih sastojaka.
Pomešati ulje i vodu pa sa njima sve preliti i naginjati tepsiju malo levo i malo desno da svuda prođe. Malo će plivati na površini, ali ne brinite, upiće tokom pečenja.

Pročitajte i  12 neobičnih slika Beograda: Građevine koje kao da su uzete iz budućnosti

Staviti da se peče 40 minuta na 170 stepeni, pa pojačati temperaturu na 200 stepeni i peći još 20 minuta. Videćete kada odozgo bude svuda po malo svetlo braon. Tada je kolač gotov.

Pokriti krpom tepsiju i ostaviti da se ohladi. Iseći, posuti šećerom u prahu pa poslužiti.

(Stil)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime