Посни ручак из рерне: Савршене пуњене паприке, укусне и застине

0
1461
Фото: Бакина кухиња

Ускршњи пост који је почео данас и трајаће до 2. маја за многе домаћице је велики изазов, јер не знају шта да спремају за ручак.

Kако се од понедељка до петка пости на води, изазов је тим већи – шта спремити, а да буде укусно и заситно?

Наш предлог су суве паприке пуњене орасима.

Pročitajte i  Многи мисле да имају погрдно значење: Да ли знате шта заиста представљају изрази "кева" и "ћале"?

Састојци:

10 сувих паприка
1 шоља пиринча
1 празилук
3 чена белог лука
2 шаргарепе
1 шоља сојиних љуспица
пола шоље млевених ораха
1 кашичица алеве паприке
1 кашичица соли
1 шоља сока од парадајза
мало бибера
Припрема:

Паприке оперите, па их потопите у врелу воду и оставите да мало одстоје.

Исецкајте празилук и бели лук, па их продинстајте на води. Додајте изрендану шаргарепу, па динстајте још мало.

Pročitajte i  Једна жеља остала му је неиспуњена: Преминуо велики српски боем Предраг Живковић Тозовац

У издинстано поврће додајте пиринач и сојине љуспице, со, бибер и алеву паприку, па сипајте две шоље воде и кувајте на средње јакој ватри још десетак минута. Kад је пиринач на пола скуван склоните посуду са рингле, додајте млевене орахе и припремљеним надевом напуните паприке.

Поређајте паприке у плех, па их прелијте мешавином сока од парадајза и воде у једнакој размери. Пеците на 220 степени док се сок скроз не укува.

Pročitajte i  Тајна Цркве и најмоћнији начин борбе за нашу душу: Ево како да победимо присилне мисли

Пријатно!

Извор: Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име