Posni ručak iz rerne: Savršene punjene paprike, ukusne i zastine

0
2027
Foto: Bakina kuhinja

Uskršnji post koji je počeo danas i trajaće do 2. maja za mnoge domaćice je veliki izazov, jer ne znaju šta da spremaju za ručak.

Kako se od ponedeljka do petka posti na vodi, izazov je tim veći – šta spremiti, a da bude ukusno i zasitno?

Naš predlog su suve paprike punjene orasima.

Pročitajte i  Svetli ponedeljak: Ovo su OBIČAJI za drugi dan Vaskrsa, koje MORATE ispoštovati

Sastojci:

10 suvih paprika
1 šolja pirinča
1 praziluk
3 čena belog luka
2 šargarepe
1 šolja sojinih ljuspica
pola šolje mlevenih oraha
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica soli
1 šolja soka od paradajza
malo bibera
Priprema:

Paprike operite, pa ih potopite u vrelu vodu i ostavite da malo odstoje.

Iseckajte praziluk i beli luk, pa ih prodinstajte na vodi. Dodajte izrendanu šargarepu, pa dinstajte još malo.

Pročitajte i  Ako čeznete za BOGATSTVOM I NOVCEM obavezno pročitajte reči Ave Justina Ćelijskog: Sveti otac

U izdinstano povrće dodajte pirinač i sojine ljuspice, so, biber i alevu papriku, pa sipajte dve šolje vode i kuvajte na srednje jakoj vatri još desetak minuta. Kad je pirinač na pola skuvan sklonite posudu sa ringle, dodajte mlevene orahe i pripremljenim nadevom napunite paprike.

Poređajte paprike u pleh, pa ih prelijte mešavinom soka od paradajza i vode u jednakoj razmeri. Pecite na 220 stepeni dok se sok skroz ne ukuva.

Pročitajte i  Danas je Veliki petak: Ovo su običaji koje treba ispoštovati na najtužniji dan u godini

Prijatno!

Izvor: Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime