Pocepana paprika sa belim lukom: Zimnica koju ćete obožavati!

0
1259
Bakina kuhinja

Sastojci: 5 kg paprike, 5 kašika sirćeta, 1 kašika morske soli, 1 glavica belog luka, celerov list, 100 ml ulja.

Priprema: Papriku ispeći na plotni, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je pocepati i staviti u rešetku da se ocedi najmanje 1 sat, a najbolje preko noći.

U dublju posudu sipati ulje, dodati papriku i so. Staviti u rernu i peći oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk. Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima.

Pročitajte i  Jedinstvena u CELOM SVETU - U malom mestu kod Vladičinog Hana nalazi se crkvica SKRIVENA U HRASTU! Božji dom kao iz bajke

Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutra – ceo dan neka se ohlade, pa ih složite u police sa ostalom zimnicom.

Uživajte!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime