Pravila koja važe za sve građane: U trenutku kad broj obolelih raste, OVO morate znati!

0
1192

Lična odgovornost je najvažnija, budite odgovorni prema sebi i prema drugima.

U situaciji kada broj obolelih od korone ponovo raste, ovo je važnije nego ikad.

I zato svako od nas treba da sluša preporuke i savete stručnjaka i pridržava se preporučenih mera Kriznog štaba Vlade Srbije. Među njima je najvažnije da stalno nosimo zaštitne maske, držimo distancu od metar i po do dva metra i što češće peremo ruke, i to najmanje 20 sekundi toplom vodom i sapunom.

Pročitajte i  Slavimo najsilovitijeg među ognjenim svecima: Ispoštujte STROGE OBIČAJE na Svetog Iliju i izbegnite surovu kaznu!

PREVENTIVA

Jako je važno da ne dodirujemo oči, nos i usta.

Svi koji koriste javni prevoz u obavezi su da nose maske, a one su preporučene u svim javnim zatvorenim prostorima – poštama, bankama, prodavnicama, kafićima, tržnim centrima.

Svako veće okupljanje treba izbegavati, slavlja, svadbe, rođendane, krštenja, sportske događaje…

SIMPTOMI

Pročitajte i  Recept za starinske kiflice koje mirišu na detinjstvo: Svi smo ih obožavali, a naše bake su ih stalno pravile!

Ako imate simptome – temperaturu, kratki dah, otežano disanje, bol u mišićima, glavobolju, gubitak čula ukusa i mirisa, bolove u grlu, zapušen nos ili konstantno curenje iz nosa, mučninu i dijareju – treba da se javite najbližoj kovid ambulanti ili da odete kod svog izabranog lekara.

Espreso

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime