Према старом веровању слике мртвих никако не смете чувати у кући: Ево и зашто!

0
1269
Foto: FLickr

Према писању портала holahola.cc постоји добар разлог да слике наших вољених који су преминулу не држимо у кући.
Како наводе, свиђало се нама или не, те слике повезане су са светом мртвих, али и са светом живих. Из тог разлога пише holahola.cc саветује се следеће:

1. Слике покојника не смеју да висе на зиду, да буду у раму или на столу. Дакле, не смеју бити на видику.

Pročitajte i  Supreme Steak у Галерији место свих дешавања: Џаја прославио 75. рођендан

Верује се да, уколико се овај савет игнорише, слика узима енергију живих људи. Уколико се фотографије чувају у албуму, а ви их повремено погледате са носталгијом, све ће бити у реду. Међутим, ако су вам стално на видику, наводно могу да проузрокују постепено погоршање физичког и емотивног стања.

2. Фотографије мртвих би требало држати одвојене од фотографија живих. Одвојите посебан албум за слике преминулих, где ћете такође држати и слике где су помешани живи и мртви.

Pročitajte i  "Ископаше ти очи лепа слико"... Истина о фресци краљице Симониде у Грачаници коју је опевао Милан Ракић

Неки чак препоручују сечење оваквих слика, како би се одвојила енергија живих од енергије мртвих. Такође, слике покојника наводно треба држати у албумима црне боје или пак у црној кеси. На овом порталу такође саветују да се слике умрлих гледају само у данима који су предвиђени за присећање на мртве.

Pročitajte i  Лични лекар Јосипа Броза ШОКИРАО тврдњом: Није био особа за коју се издавао, а кад је отворио торбу тек се ИЗНЕНАДИО оним што је пронашао

(Стил.курир.рс)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име