Преукусна пита од вишања: Хрскава и сочна, најбољи слаткиш уз кафу и чај

0
960
Фото: Бакина кухиња

Потребно је: 500 гр готових танких кора; 300 гр вишања; 100 гр шећера; 2-3 јаја; 2-3 кашике гриза; 50 мл уља; 200 мл јогурта; 1/2 прашка за пециво.

Припрема: Јаја умутити са шећером, додати гриз и прашак за пециво, јогурт и уље и изједначити. Прву кору намазати добијеним филом, додати другу преко ње па распоредити вишње.

Pročitajte i  Старинска посластица од чоколаде и лешника: Чембрлен торта топи се у устима

Савити мало ивице и увити у ролницу и пресавити на пола. Плех премазати уљем па ређати ролнице у плех. Остатак умућених јаја и гриза све сипати преко и изравнати.

Пећи на 200 степени Ц око 40-45 мин. Посути прах шећером и ванилин шећером. Сећи кад се охлади.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име